Hejsan!

Det ser ut som att du använder en gammal webbläsare vilket gör att denna sida kan se lite konstig ut. Vi rekommenderar att antingen byta till en nyare version, eller byta till Chrome eller Firefox.

Om du har Internet Explorer 9 eller senare och du fortfarande får detta meddelande kan du följa denna guide:

http://windows.microsoft.com/sv-se/internet-explorer/use-compatibility-view#ie=ie-9

Instruktion under 2017


  1. Anmäl er klass till projektet "Mina drömmars stad". Ange även om ni vill ha möjlighet att trycka en bok utan kostnad för skolan. Inom projektet finns möjlighet för 200 klasser att få trycka en bok. Elisabeth Söder bekräftar om ni kommer med direkt eller står på vår reservlista. 
  2. Alla påbörjar arbetet och genom att dokumentera hur det fortskrider och ladda upp texter, bilder, film osv i vårt digitala galleri. Det är endast de som laddat upp material i det digitala galleriet som har möjlighet att trycka en bok. Genom att använda bokmallen får alla sin bok digitalt publicerad. 
  3. Formge boken (omslag och inlaga) med utgångspunkt från bokmallen i PowerPoint eller Keynote, de finns längst ner för nedladdning. De sidor och bilder som är inlagda i mallen är endast exempel och ska bytas ut till det ni själva tar fram. När du är färdig spara som en PDF på ditt skrivbord. Lägger ni den i en mapp i datorn finns risk att filen inte följer med vid uppladdning.
    För proffs! Använd valfritt sidbrytningsprogram. Tänk på att formatet måste vara i 210x210 mm med 3 mm utfall och att lägga till vår låsta sida "Sid 39" näst sist.
  4. Skriv ut din pdf och korrekturläs alla texter. Ni har själva ansvar för att det ni skickar till tryck är ok att trycka (upphovsrättsligt), rättstavat och att de personer som namnges eller visas på bild har godkänt publicering både i tryckt bok och för publicering på webben. Om en elev inte får synas på bild eller med sitt namn tänk gärna på det under arbetets gång.
  5. Kontakta Elisabeth Söder och meddela att ni är redo att skicka er bok till tryck. 
  6. Ni får då en länk till tryckeriets uppladdning på webben. Den fil ni skickar till tryck kommer också att visas som digital version av boken på webben.
  7. Tryckeriet levererar den färdiga boken direkt till skolan, till den adress ni angett. Ange leveransadress med både gatuadress och dess postnummer. Alltså inte boxadress och dennas postnummer. Kontroll av skolans postnummer kan göras på Posten.se
  8. Den digitala versionen av boken blir bläddringsbar och får en unik länk som ni kan dela vidare.