Hejsan!

Det ser ut som att du använder en gammal webbläsare vilket gör att denna sida kan se lite konstig ut. Vi rekommenderar att antingen byta till en nyare version, eller byta till Chrome eller Firefox.

Om du har Internet Explorer 9 eller senare och du fortfarande får detta meddelande kan du följa denna guide:

http://windows.microsoft.com/sv-se/internet-explorer/use-compatibility-view#ie=ie-9

Upptäck Stockholm

Staden väntade. På den femtonårige pojken som ännu inte har sett något av dess härlighet - och på alla andra som sökte sig till den. Den fanns i deras drömmar och bjöd alla möjligheter. Men en ung pojken varken kunde eller ville se att de flesta var mörka, att glädjens och livets möjligheter var mycket färre är sorgens och dödens. Pojken drömde. Staden väntade.” (Sid 10)

Detta citatet ger mig koppling mellan dåtid och nutid för att den visar vilka känslor har stockholmare till denna stad och visar en syn på stockholm ur perspektiv av en tonårig pojke. Den visar vilka känslor hade han till denna stad.

Jag valde detta citat för att den vista mig och kanske de som levde på hennings tid, att stockholm är en stad som man måste upptäcka och vara i den att veta hur den stad är.

Det dära citatet kopplar de gamla tider att människor som sökte arbete åkte till stockholm och blev stockholmare i vår tid är det nästan samma sak vi reser och söker jobb stockholm är en jättebra arbetsplats och som de när de arbetade och skrev sin historia i stade så gör vi likadant vi skriver vår historia i denna stad.

Henning valde denna stad hör att arbeta men han har också upptäckt staden och har lärt sig att leva i staden och det gör vi också när vi flyttar till en ny plats först upptäcker och lär sig den historia och sen när vi kan försöker vi skrivas in i den.

Av Michal Gnilka