Hejsan!

Det ser ut som att du använder en gammal webbläsare vilket gör att denna sida kan se lite konstig ut. Vi rekommenderar att antingen byta till en nyare version, eller byta till Chrome eller Firefox.

Om du har Internet Explorer 9 eller senare och du fortfarande får detta meddelande kan du följa denna guide:

http://windows.microsoft.com/sv-se/internet-explorer/use-compatibility-view#ie=ie-9

Staden bestämmer ödet

Pojken drömde. Staden väntade” 

Jag valde detta citat eftersom att den förklarar mycket om boken och uppföljaren för att citatet finns på två sidor: s.10 och s.290. Den förklarar mycket om boken eftersom att vi får veta att Henning ska flytta till Stockholm och han ser alla framtida möjligheter han har i denna stad.

Men citatet ger budskapet om att i denna stad så är det staden som bestämmer ödet för han har inget annat val och på så sätt får vi också intrycket av att hans drömmar kan bli uppfyllda om han bara får staden att inte vänta på honom. Citatet förekommer också på s.290 där det så handlar om Henning´s son August som blir adopterad av Fredrik och Anika. Han ser dom stora möjligheterna han har i sin nya familj och i staden han bor. Han väntar tills han blir vuxen så att han kan lyckas där andra misslyckats. Och då så får vi läsa citatet igen.”Pojken drömde. Staden väntade”.

Förut så var det mycket immigration till Stockholm eftersom att efter industrialiseringen så såg man möjligheter i jobb och det göt man fortfarande i Sverige och andra länder. och i framtiden kanske det inte kommer va så efter som att vissa jobb kommer bli ersätta av robotar eller maskiner och då kanske folk inte vet vart dom ska. Men man får se vad som händer.
Av Dario Adrian Echeverria