Hejsan!

Det ser ut som att du använder en gammal webbläsare vilket gör att denna sida kan se lite konstig ut. Vi rekommenderar att antingen byta till en nyare version, eller byta till Chrome eller Firefox.

Om du har Internet Explorer 9 eller senare och du fortfarande får detta meddelande kan du följa denna guide:

http://windows.microsoft.com/sv-se/internet-explorer/use-compatibility-view#ie=ie-9

Sorg och saknad

Nilsson har kanske hört att min bror dog” (s.126)

Jag har valt det här citatet eftersom det är en händelse som har hänt överallt och i alla år och det är något som man skaffar känslor från som man kanske inte känt förut och man har respekt för det person som har avlidit.

“Nilsson har kanske hört att min bror dog”

Oavsett vilken tid det är så blir någon ledsen för att den personen har dött. På Hennings tid så tror jag att det var enklare för barn att mista sitt liv eftersom det inte fanns så många botemedel mot sjukdomar så det var svårare för dem att klara sig lika bra som idag eftersom idag finns nästan botemedel till alla slags sjukdomar. I framtiden vet jag inte riktigt hur det kommer att vara kanske det blir enklare att få någon sjukdom och att det är svårare att få bort den och det inte finns något tillräckligt starkt botemedel till det eller tvärtom utan kanske medicinen är bättre i framtiden och kan bekämpa sjukdomen.Och i framtiden så tror jag även att människorna blir ledsna eftersom nån som man har gillat eller någon från familjen har försvunnit .


Av Filip Yalda