Hejsan!

Det ser ut som att du använder en gammal webbläsare vilket gör att denna sida kan se lite konstig ut. Vi rekommenderar att antingen byta till en nyare version, eller byta till Chrome eller Firefox.

Om du har Internet Explorer 9 eller senare och du fortfarande får detta meddelande kan du följa denna guide:

http://windows.microsoft.com/sv-se/internet-explorer/use-compatibility-view#ie=ie-9

Kunskap är nyckeln till livet!!

I Frankrike försökte de ändå att göra revolution, sa Tummen lagt. Men har gör vi ingenting. Vi sliter och gnor och far en spottstyver för att leva pa sa tigger vi eller varannan fabriksflicka går på gatan och till och med småflickorna säljer sig.” (s.34)

Jag har valt detta citat just för att det berör mig väldigt mycket, eftersom det väcker en inre vrede när jag läser det här och med ett medvetande om att det fortfarande finns kvar i de fattiga delarna av världen som t ex Indien, Sydamerika och Mali där små flickor försörjer sina familjer med av sälja sig själva vid tidig ålder. Dessutom är det inte bara det att de säljer sig själva utan i t ex Namibia så våldtar äldre män spädbarn i tron om att de kommer bli botade från HIV(eller Aids när den fortsatt härja utan inbromsnings medicin). Ett annat exempel är i Irak där man i parlamentet diskuterade om man skulle ändra åldern man lagligt kunde gifta sig till 12 år (flickor). I Indien så gifter de fattiga föräldrarna bort sina döttrar, med äldre rika män för att för att de själva ska kunna ha det bra, dessutom betalar de mannens familj för att ta emot dottern. Det är verkligen vidrigt både nu och då så borde alla barn gå i skolan.  

Det här är ett upprörande ämne, eftersom en flicka ska inte behöva bli gravid med en äldre man som inte kommer vara där för att hjälpa henne att uppfostra barnet(i ett äktenskap som inte ens var frivilligt). Det som behövs är att hela världen tillsammans utbildar de som inte vet så att det blir som i de flesta I-länderna. Ett praktexempel är Sverige. Utbildning är nyckel till allt. Om man hade haft kunskaperna om det vi har är i Sverige så skulle stora delar av världen vara helt annorlunda och alla skulle ha samma chans att utvecklas och bli något. Uppnå deras drömmar. Där ute finns det säkert en flicka som var menad att bli något speciellt, men hennes familj insåg inte det så de gifte bort henne till en äldre man för pengar. En annan anledning jag valde det här är för att jag vill upplysa problemet och göra skillnad i världen.

Det är kunskap som behövs inget annat!!! Man behöver inte massa pengar för att få fram mat till mat i fattiga länder utan om man lär de hur man gör så behöver de inte pengar.

De klarar sig själva. Ingen vill leva ett liv som flickorna under den här tiden gjorde.
Av Matheos Daniel