Hejsan!

Det ser ut som att du använder en gammal webbläsare vilket gör att denna sida kan se lite konstig ut. Vi rekommenderar att antingen byta till en nyare version, eller byta till Chrome eller Firefox.

Om du har Internet Explorer 9 eller senare och du fortfarande får detta meddelande kan du följa denna guide:

http://windows.microsoft.com/sv-se/internet-explorer/use-compatibility-view#ie=ie-9

Hopp, börja ett nytt liv

"- Du är framme till kvällen."

Jag tog citatet ur boken Mina drömmars stad, sidan 7.Jag läste den lättlästa versionen men jag ville helst läsa den svåra boken. 

Jag valde det här citatet eftersom jag tycker det är viktigt. Det citatet gjorde Henning säkert glad eftersom han hade gått en lång väg och han är snart framme vid staden, han kommer få ett nytt jobb, det här citatet får hopp i Henning att han snart är framme vid en stad där han kan få möjlighet att börja om på nytt, börja ett nytt liv

Jag tycker en koppling är t ex att för hundra år sedan var det normalt för en femtonåring att lämna sin familj och gå en lång väg för att söka jobb, nuförtiden händer det nästan aldrig att ett barn lämnar sin familj och går en lång väg till en annan stad för att söka jobb. Det skulle inte vara så normalt, barnet skulle vara i fara, föräldrarna skulle bli oroliga att barnet är borta, de skulle säkert ringa polisen och leta efter barnet.


Om hundra år kommer det inte ens komma till tanken att gå en så lång väg,allting och alla kommer att utvecklas med tekniken det kommer finnas mer pengar,utvecklade saker som alla kommer ha råd med eller så kommer man kunna transportera sig själv gratis med tåg,man kommer inte behöva gå till en annan stad för att söka jobb utan det kommer finnas jobb för nästan alla, olika jobb för alla.


Av Dominik Kolarczyk