Hejsan!

Det ser ut som att du använder en gammal webbläsare vilket gör att denna sida kan se lite konstig ut. Vi rekommenderar att antingen byta till en nyare version, eller byta till Chrome eller Firefox.

Om du har Internet Explorer 9 eller senare och du fortfarande får detta meddelande kan du följa denna guide:

http://windows.microsoft.com/sv-se/internet-explorer/use-compatibility-view#ie=ie-9

Förbättrade arbetsvillkor

"Alla hans kamrater hade arbetat hårt. Många av de var utslitna fast de bara var trettio år. Men ändå have ingen av dem blivit rik."

Jag valde detta citat för att det slog mig som en sten på mitt huvud. På den tiden skulle detta vara 100% rent fakta. Eftersom på Hennings tid berodde det på vilken samhällsklass du var, det fanns inte exakt klasser men man kan direkt se hur folk skulle reagera. Henning var ensam och hade tidigare levt på landet och kom till staden fattig. Vilket folk kunde se ner på eftersom folk från landet var som en “sämre” person på grund av t ex som förr i tiden bonde var en av dem lägsta klasserna. Så var det i nutiden, men hur är det idag med lön?

Från skillnad till idag skulle jag säga att det inte är så jättesant, eftersom om du får en anständig (normal) lön och sparar mycket skulle du säkert kunna bli rik när du är 30-50 år om du arbetade når du var 15 år. Idag finns det massa organisationer så att vi får det jämn lön för jämn arbete. Men det var ju inte så då. Och våra villkor har blivit mycket bättre, vi arbetar tex inte i mörker och vi har längre semestrar osv.Av Thien Quang Tran