Hejsan!

Det ser ut som att du använder en gammal webbläsare vilket gör att denna sida kan se lite konstig ut. Vi rekommenderar att antingen byta till en nyare version, eller byta till Chrome eller Firefox.

Om du har Internet Explorer 9 eller senare och du fortfarande får detta meddelande kan du följa denna guide:

http://windows.microsoft.com/sv-se/internet-explorer/use-compatibility-view#ie=ie-9

Flykt - då och nu

Där skulle drömmen vara slut och över bron skulle han vandra in i verkligheten” (s.12)

Jag valde det här eftersom att de kan mena olika saker för olika människor som till ex i förr i tiden så fanns det många flycktingar under andra världskriget och de behövde fly från länderna på fots. De kanske drömde om ett land utan kriget eller ett bättre ställe att bo där de inte skulle behöva vara rädda för sitt liv.

Detta kan också kopplas till nutid dör det finnas många som flyr från isis till andra länder t ex Sverige där det är neutralt och inte är i något krig.

Jag tror att det kommer vara personer som tänker så till och med i framtiden eftersom historien kommer att upprepas och det kommer finnas krig i framtiden någon gång.

Men detta citat behöver inte bara handla om flycktingar det kan handla om något inom alla oss t ex att vi har en dröm som vi vill uppfylla.

Människor kommer alltid ha en dröm att sträva för, det kommer alltid finnas i dåtid, nutid och framtid. Människor är giriga och vill alltid ha något bättre eftersom det är så livet är.
Av Timo Olavi Haavisto