Hejsan!

Det ser ut som att du använder en gammal webbläsare vilket gör att denna sida kan se lite konstig ut. Vi rekommenderar att antingen byta till en nyare version, eller byta till Chrome eller Firefox.

Om du har Internet Explorer 9 eller senare och du fortfarande får detta meddelande kan du följa denna guide:

http://windows.microsoft.com/sv-se/internet-explorer/use-compatibility-view#ie=ie-9

Drömmen om ett bättre liv

Pojken drömde, staden väntade” (s.10 och s.290)

Jag valde detta citat för att jag tyckte att det passade in i texten för att Henning drömde att flytta till Stockholm hans dröm stad sen barndomen.

Dåtid så tror jag att Henning drömde att jobba på en stearinfabrik och att flytta till Stockholm. Det här citatet kopplar jag med Henning som ville ha ett bättre liv än vad han hade på landet. Och i dåtid så fanns det tjuvar och folk som drack sig fulla om dagar.

Nutid så kopplar jag detta citat med alla länder som drabbas av krig, misshandel och länder med barnarbetare. Barnen som drabbas drömmer oftast att de ska få ett bra och lyckligt liv framöver. T.ex barnfamiljer i Syrien och Irak som vill att deras barn ska få ett säkert land att växa upp ifred. Helt enkelt så vill det drabbade i dessa länder ha det säkert och tryggt vart det än går. Och inte tänka på att det kommer att explodera eller att det ska bli krig. Barnen som arbetar kanske drömmer att få ett liv som alla andra har, gå i skola  och bli behandlad som ett barn och inte som en fullvuxen människa som jobbar i timmar.                                                                 


Av Marven Saman