Hejsan!

Det ser ut som att du använder en gammal webbläsare vilket gör att denna sida kan se lite konstig ut. Vi rekommenderar att antingen byta till en nyare version, eller byta till Chrome eller Firefox.

Om du har Internet Explorer 9 eller senare och du fortfarande får detta meddelande kan du följa denna guide:

http://windows.microsoft.com/sv-se/internet-explorer/use-compatibility-view#ie=ie-9

Det du behöver för att klara av stadens öde är viljan.

Citaten ”Pojken drömde, staden väntade” (s.10 och s.290 och “men det var svårt att skiljas” (s.288) speglar sig mycket i dag och förut. Folk än idag tvingas fly från vissa länder för att få en bättre framtid och då tvingas personer ibland lämna sin familj för att sedan kunna hjälpa de fly från landet eller staden. Men som både Lotten och August tyckte var det svårt och skiljas och det kommer det alltid att vara när man älskar någon,även om man ska träffas exempelvis tre dagar eller om ett år så kommer det alltid vara svårt att skiljas. Förr i tiden var det också väldigt många som flyttade både från städer i Sverige till andra städer i Sverige eller från Sverige till Amerika och varför man flyttade var eftersom att man ville ha en bättre framtid precis som det oftast är i dag när man flyttar från en stad eller ett land.

Oftast flyttar man och drömmer om att man kommer ha det så mycket bättre men det är staden som bestämmer din framtid. Framtiden kan vara familj, vänner, jobb och mycket mer, men det du behöver för att klara av stadens öde är viljan. Viljan att som staden prövar dig på. Förr i tiden drömde man att Stockholm var drömmarnas stad och att allt man behövde fanns i Stockholm,det var iallafall det man fick höra.Men om man hade inställningen att komma till Stockholm och bara vila hade helt fel,då man för att kunna klara sig i staden behövde kämpa mycket och detsamma händer idag om man kommer som ny till exempelvis Sverige och drömmer om en bra framtid måste man vara redo för att kämpa för att kunna få den framtid man önskar sig att leva. Man måste även kunna lämna det som hänt förr för att kunna satsa på framtiden såsom Henning gjorde under 1800-talet i boken Mina drömmars stad. Henning började direkt med att jobba,få en bostad och en ny familj efter att han lämnat hos sin familj i landet. Eftersom att han hade viljan att kunna klara av allt så kunde han fixa det.

Många går igenom detta varje dag och mycket mer än så och för att klara av det behöver man kämpa.


Av Anastasia Botros