Hejsan!

Det ser ut som att du använder en gammal webbläsare vilket gör att denna sida kan se lite konstig ut. Vi rekommenderar att antingen byta till en nyare version, eller byta till Chrome eller Firefox.

Om du har Internet Explorer 9 eller senare och du fortfarande får detta meddelande kan du följa denna guide:

http://windows.microsoft.com/sv-se/internet-explorer/use-compatibility-view#ie=ie-9

Kära Henning!

                                                                                                                     6/10 2017 Stockholm

Kära Henning!

Mitt namn är Tomas Issa och jag är 14 år gammal. Jag har under mitt liv haft det bra och trevligt och det som hände var nämligen att jag har fått en ny bror som är väldigt gullig och glad. Under den här tiden är det inte likadant som under den tiden då du levde utan vi har det enklare här det är ingen brist på mat eller boende. Nu behöver barn inte jobba lika mycket utan barnarbete har förbjudits i Sverige. Alla har någonstans att bo, vatten att dricka och man behöver inte hämta vatten från någon brunn. Det räcker med att vrida på kranen om man är törstig eller om man är till exempel ute någonstans så kan man bara köpa vatten från någon butik. 

Om man behöver gå på toa så är det fint men inte så fint att golvet blänker så mycket. Själv så tycker jag att toaletter överallt är fina och hygieniska men det är ändå några gånger där toan ser väldigt ofräsch ut men det är sällan. 

Om det skulle vara så att människor skulle komma från andra länder hit till Stockholm så är det inte brist på hus eller lägenheter för att de ska kunna bo och de får hjälp. Om man inte vill leva till exempel i ett hus så kan man bo på ett hotell och det är jättebra för att förr i tiden så tror jag inte att man kunde bo i ett hotell och det fanns inte ens då. Men nu finns det hotell för människor som vill komma och besöka till exempel Sverige. Det tycker jag är väldigt bra själva arbetarna tjänar både pengar på det och de hjälper andra människor väldigt mycket på det.

Citatet som jag har valt är "Det kan vara roligt att se tillbaka, men det är viktigare att se framåt. Nya problem dyker upp nya tag måste tas"

Jag valde det här citatet för att den berättar väldigt mycket om just hur det var under den tiden. Människor tänkte på hur de var när de var unga hur de hade det, men nu så tänker man hur kommer jag vara om några år kommer jag vara likadan, kommer jag se likadan ut, hur kommer jag bli, kommer jag vara snäll som när jag var liten eller kommer jag vara taskig mot andra. Nu för tiden så tänker de flesta på att de ska vara väldigt snygga de tänker på vilka kläder de ska ha nästa dag hur snygg ska jag vara men förr i tiden så tänkte man inte på det man brydde inte sig om hur man såg ut bara att man kunde bara köpa mat och kunna göra så att familjen klarar sig. 

Men alla människor förändras och med tiden kommer  ingen att vara exakt likadan som när man var ung utan man förändras hela tiden. Men jag hoppas att allt blir bra och att man inte tänker på sig själv så mycket utan man tänker på andra människor också så att alla kan ha det bra och ingen ska behöva känna sig utanför.

Tomas IssaAv av Tomas Issa