Hejsan!

Det ser ut som att du använder en gammal webbläsare vilket gör att denna sida kan se lite konstig ut. Vi rekommenderar att antingen byta till en nyare version, eller byta till Chrome eller Firefox.

Om du har Internet Explorer 9 eller senare och du fortfarande får detta meddelande kan du följa denna guide:

http://windows.microsoft.com/sv-se/internet-explorer/use-compatibility-view#ie=ie-9

Hej Henning!

                                                                                                   Datum: 2017/10/07 Stockholm

Hej Henning!

Jag heter Kacper och har några frågor till dig. En av mina frågor är hur var det för dig att flytta till en annan stad. Jag har på ett sätt upplevt det själv för att jag föddes i Polen men när jag var ungefär två år gammal så flyttade jag till Sverige. Det kanske inte är samma sak att flytta från en stad till en annan som att flytta mellan olika länder men det liknar ändå lite. Men tyvärr så var jag två år gammal så jag kommer inte ihåg hur det gick till att flytta, men jag vet iallafall hur det var att flytta nu och hur det var då. Du gick hela vägen men jag flög med flygplan och när jag var framme i Sverige så åkte jag bil sista biten. Det har ändrats mycket hur man flyttar nu och då det är mycket enklare att flytta nu när vi har flygplan och bilar med för dig så var det mycket svårare och för alla andra under din tid. I framtiden kommer det säkert att vara ännu enklare att åka någonstans med snabbare bilar,tåg och plan.

Anledningen till varför man flyttar har också förändrats du sökte efter ett bättre liv och det gör man fortfarande men mer och mer flyttar man från sitt hemland på grund av att det är krig. Visst det hänger ihop med att söka bättre liv men du och jag hade ett val att flytta eller inte medan nuförtiden har många inget val.

Men vi släpper snacket med att flytta, jag undrar också hur det var att ha brunnar istället  för kranvatten och dass istället för toaletter? För att jag tycker inte om att gå t.ex på toa i någon resturang medan du var tvungen till trånga och ohygieniska utedass. Och jag blir törstigt snabbt jag behöver nästan dricka varje timme men du var inte ens säker på om du skulle få något vatten från brunnarna och de hade också dålig hygien. Jag behöver aldrig oroa mig för att vattnet skulle vara så dåligt att jag blir sjuk av det.

Jag skulle inte kunna leva under din tid för redan nu skulle jag var tvungen att jobba i flera timmar. Visst jag kanske inte tycker om att gå till skolan men att jobba nu och så länge också det skulle jag inte kunna föreställa mig.

"Pojken drömde. Staden väntade"

Jag kan tänka mig hur du kände dig från att bo i en liten stad i Sverige till att flytta till den största. Jag skulle själv vara jättenyfiken hur det skulle vara och det skulle jag säkert varit när jag flyttade till Stockholm men som jag nämnde tidigare så var jag bara två år gammal.

Det här var mina frågor till dig jag hoppas att du kan svara och jag hoppas annars att det går bra med din magblödning och att du klara dig med det och blir frisk!

Med vänliga hälsningar
Kacper


Av av Kacper Natanek