Hejsan!

Det ser ut som att du använder en gammal webbläsare vilket gör att denna sida kan se lite konstig ut. Vi rekommenderar att antingen byta till en nyare version, eller byta till Chrome eller Firefox.

Om du har Internet Explorer 9 eller senare och du fortfarande får detta meddelande kan du följa denna guide:

http://windows.microsoft.com/sv-se/internet-explorer/use-compatibility-view#ie=ie-9

Hej Henning!

                                                                                                                                            6/10-2017 

Hej Henning

Hoppas du har det trevligt där i Stockholm på 1800-talet, själv har jag det fenomenalt år 2017 i Stockholm och vill berätta lite om hur det är.

Det har skett mycket i världen sedan din tid, väldigt mycket, 1919 kommer det första motordrivna flygplanet att flyga, och bara femtio år senare kommer de första människorna landa på månen. Det kan låta overkligt för dig, men teknologin utvecklas fortare och fortare, många av de problem ni har på 1800-talet har lösts, numera finns det vattentoaletter i alla hus, rinnande kranvatten, medicin mot vaccin kolera, gratis sjukvård och mycket mer. Numera är medellivslängden 80 år.

Men allt har inte varit positivt det har skett två världskrig och en hel del massa inbördeskrig och andra konflikter. Inte bara det utan det finns också länder som fortfarande har det som ni på 1800-talet har, utan medicin dåligt betalda jobb låg medellivslängd m.m.

Kulturen har också ändrats mycket, numera är nästan allt internationellt tack vare internet (som är en sorts väldigt avancerade telegram) och billiga och snabba sätt att färdas runt om på jorden. Detta leder till att man kan lätt köpa produkter från runt om i världen och utforska hela världen utan att behöva vara rik.

Du kanske undrar hur det har gått för Sverige och Stockholm, Sverige har 10 miljoner invånare

och Stockholm har växt sig oerhört stort, men hur det kommer se ut i 2117 vet inte jag, teknologin kommer säker att fortsätta utvecklas snabbt och kanske vi till och med har koloniserat Mars vid den tiden.Men som sagt, jag vet inte vad som kommer att hända detta var bara några teorier om vad som skulle kunna hända.

Citat: "Pojken drömde. Staden väntade.”Jag valde detta citat för att det beskriver hur mystisk staden är, allt kunde hända det var bara upp till pojken att nå sina drömmar i staden.

Hoppas du har det bra där på 1800-talet

mvh Iñigo


Av Iñigo Alfonso