Hejsan!

Det ser ut som att du använder en gammal webbläsare vilket gör att denna sida kan se lite konstig ut. Vi rekommenderar att antingen byta till en nyare version, eller byta till Chrome eller Firefox.

Om du har Internet Explorer 9 eller senare och du fortfarande får detta meddelande kan du följa denna guide:

http://windows.microsoft.com/sv-se/internet-explorer/use-compatibility-view#ie=ie-9

Brev till Henning

                                                                                                                     06.10 - 2017  Enskede

Hej Henning !

Jag vill jämföra om hur det var att leva på din tid och på min tid och hur det kommer att vara om 100 år. Det jag vill jämföra på, är hur fungerarade avloppet/toaletten för 100 år sen, hur det fungerar idag och hur fungerar den om 100 år. 

För 100 år sen så var det ju bara att slänga allt bajs och kiss på gatorna så det också hamnar smustigt vatten i avloppet vilket ledde till att folk som drack vatten från brunnar/avlopp blev sjuka och flera människor dog. Man hittade sen en vaccin mot sjukdom och människorna blev friskare igen. Forskana visste inte i början vart sjukdomen kom ifrån, men efter ett senare tag så visste man att det var från allt bajs och kiss man hade slängt ut på gatorna och hamnat i avloppet och sen i våra kroppar. 

Idag så har vi människor i Sverige en toalett där vi bajsar eller kissar vid/på en toalettsitt. Bajset och kisset går via avloppen till rengöringsverket där det sen rengörs till vanligt vatten och gör så att inga människor dricker smutsigt vatten och inte blir dödligt sjuka. Tyvärr så finns det fortfarnde kvar att i andra länder i världen dricker smutsigt vatten och dör/blir sjuka.

Om 100 år så kommer toaletten finnas kvar tror jag eftersom toaletten fungerar jättebra idag i Sverige och i vissa andra länder i världen. Det har inte varit några speciella/stora problem med toaletten än så länge, bara att det kan ibland bli stopp i avloppet. Jag tror att det inte kommer bli nån utveckling av toaletten om 100 år, det kommer se ganska likadant som nu om 100 år tror jag.

Jag hoppas Henning att du har fått hört/sett en liten jämförelse om avloppet/toaletten ! 

Ett citat som kan vara ganska likt det som jag har skrivit kan vara "Det kan vara roligt att se tillbaka, men det är viktigare att se framåt. Nya problem dyker upp, nya tag måste tas


MVH Filip!Av Filip Kulicki-Gornik