Hejsan!

Det ser ut som att du använder en gammal webbläsare vilket gör att denna sida kan se lite konstig ut. Vi rekommenderar att antingen byta till en nyare version, eller byta till Chrome eller Firefox.

Om du har Internet Explorer 9 eller senare och du fortfarande får detta meddelande kan du följa denna guide:

http://windows.microsoft.com/sv-se/internet-explorer/use-compatibility-view#ie=ie-9

Klassen och Eleven

Klassen

Jag ser en skolklass från jag tror 1950-talet som lär sig geografi. Det ser ut att vara en flickskola för det finns inga pojkar i klassen. Det finns två klasslärare i rummet, en har vit uniform och den andra en vit. I klassrummet vid kartan står två flickor som redovisar om ett land tror jag. Klassrummet ser litet ut, det är säkert en byskola.

av Robin Huikuri-Jara


ELEVEN

Många elever sitter i klassrummet, de lyssnar på sin lärare, eleverna vill veta vad hon säger, men några elever gör inte alls det. Då slår läraren eleverna på händerna,så var det för 100 år sedan, för då var det annan tid, en sorglig tid. Eleverna var delade i två grupper, flickor och pojkar , var alltid i olika klassrum. De hade på sig klänningar både elever och lärare, men det var bara flickor och kvinnor, som hade på sig det. Ibland var de fula men ibland fina, då var det fattiga tider och bara några få var rika.

av Oliwia Sobczak


Av Robin Huikuri-Jara och Oliwia Sobczak