Hejsan!

Det ser ut som att du använder en gammal webbläsare vilket gör att denna sida kan se lite konstig ut. Vi rekommenderar att antingen byta till en nyare version, eller byta till Chrome eller Firefox.

Om du har Internet Explorer 9 eller senare och du fortfarande får detta meddelande kan du följa denna guide:

http://windows.microsoft.com/sv-se/internet-explorer/use-compatibility-view#ie=ie-9

Varför bor jag i Stockholm?

Hur kommer det sig att just jag bor i Stockholm? Hur kommer det sig att jag bor innanför tullarna? Det är faktiskt en bra fråga!

Min mammas farmor var samisk, och min mammas farfar var från Dorotea. Gammelfarmor flyttade från Fjälltuna till Dorotea på grund av att hon gifte sig med John som då är min gammelfarfar. De fick ett barn som hette Erland - min morfar. Han gifte sig med min mormor och flyttade till Stockholm. Där föddes min mamma.

Pappas mormor och morfar är från Storuman i Västerbotten. De fick fyra barn, varav ett är min farmor. Farmor träffade min farfar i Stockholm när hon var och hälsade på sin syster. Min farfar är från Eskilstuna och var på semester här. De bestämde sig för att flytta ihop i Stockholm, där de fick två barn, min faster Maria och min pappa! När min pappa var sex år flyttade de till Umeå eftersom farmor trivdes bättre där.  Men när pappa var 17  flyttade han tillbaka till Stockholm för att jobba. På restaurangen Coq Blanc, där de båda jobbade som servitörer, träffades mamma och pappa. De lämnade Stockholm och flyttade till Stora Blåsjön för att öppna en egen restaurang. Där fick de ett barn, min storebror Oscar.

Då flyttade de tillbaka till Stockholm, till Kocksgatan, eftersom det blev för mycket att driva en restaurang samtidigt som de skulle uppfostra ett barn. Efter det kom min mellanbror Lucas. Då började det bli lite trångt i deras lägenhet på Kocksgatan så de flyttade till Bondegatan, och där kom jag! Och här har jag bott heeela mitt liv.Av Vida