Hejsan!

Det ser ut som att du använder en gammal webbläsare vilket gör att denna sida kan se lite konstig ut. Vi rekommenderar att antingen byta till en nyare version, eller byta till Chrome eller Firefox.

Om du har Internet Explorer 9 eller senare och du fortfarande får detta meddelande kan du följa denna guide:

http://windows.microsoft.com/sv-se/internet-explorer/use-compatibility-view#ie=ie-9

Mitt stockholm

Mitt Stockholm


Hur kommer det sig att jag bor i just Stockholm? Hur kommer det sig att jag hamnade här, i huvudstaden? Jag trivs ju så bra här, i denna underliga stad, fylld av parker, kyrkor och vatten.

Min mormor är från skåne men flyttade till Stockholm när hon träffade min morfar. Hon säger alltid att hon gifte sig med en riktig 08:a.

Min farmor föddes och växte upp i stockholm men flyttade längre norr ut när hon giflkte sig med min farfar.

Mina Stockholms-rötter kommer helt enkelt från min farmor och min morfar. Hur de kom hit vet jag inte helt säkert. Jag vet att de växte upp i olika förhållanden, morfar i ett rum och kök tillsammans med sin mamma pappa och syster. Hans föräldrar skilde sig när han var barn vilket var ganska ovanligt på den tiden. Min farmor (däremot som föddes ganska många år senare än vad min morfar gjorde) växte upp i bättre förhållanden, hon är väluppfostrad och hade alltid mat på bordet. Lite längre ner i hennes släktträd finns allt från fabriksägare till rika bönder samtidigt som min morfar har ett led fullt av arbetare bakom sig. Båda två lyckades ändå i livet, gifte sig och fick barn.

Mamma föddes växte upp i Fisksätra och på Lidingö, alltså lite utanför stockholms innerstad. Pappa däremot som föddes i en liten håla mycket längre upp i sverige, Hellefors. Han växte sedan upp i en nästan lika liten håla, Hofors.När han senare skulle plugga vidare så flyttade han först  till Nyköping och sedan så blev det Stockholm.

Så hur kommer det sig att jag bor i just Stockholm?

Jag skulle säga att det är slumpen.

Jag tänker ofta “tänk om”,

Tänk om pappa inte hade flyttat från Hofors

Tänk om morfar hade flyttat ner till skåne istället.

Men sedan tänker jag att det är som det är.

Man kan ju inte ändra något i det förflutna,

och det är jag faktiskt glad över,för när jag tänker till en tredje gång så hade jag inte velat växa upp i någon annan stad än Sveriges huvudstad, fylld av liv, rörelse  och massor av människor. Jag är glad att jag växer upp i Stockholm.Av Selma Wallin