Hejsan!

Det ser ut som att du använder en gammal webbläsare vilket gör att denna sida kan se lite konstig ut. Vi rekommenderar att antingen byta till en nyare version, eller byta till Chrome eller Firefox.

Om du har Internet Explorer 9 eller senare och du fortfarande får detta meddelande kan du följa denna guide:

http://windows.microsoft.com/sv-se/internet-explorer/use-compatibility-view#ie=ie-9

Stockholm, Mina Drömmars Stad

Platsen, där det vanligtvis myllrar av brådskande människor från hela stadens håll och kanter, ligger nu tyst och lugn. Som om den breda gatan sagt god natt och begett sig mot sömn. Ljusen, gatans nattlampa, stänger ute dunklet när det blir lite för mörkt och tomt. Gatan lyses upp av de många affärerna vars stora skärmar blänker, strålar, blinkar och ger staden som egentligen är så liten, en sorts känsla av storhet.

Gåendes på den släta trottoaren blåser den sköna kvällsvinden uppfriskande genom håret. Utifrån hörs dova ljud av klirrande bestick och pladdrande munnar från de få restauranger som än är öppna. Själv känns ingen nöd att tala. Att promenera där lugn, tyst och iakttagande, precis som gatan och staden, känns nog. För här finns inget tvång eller tvingande. Kroppen känns lätt och andningen ohindrad.

I just denna stund gör jag inte det som så många av oss vanligtvis gör, jag underskattar dig inte Stockholm. För du har ju ändå dina stunder.

Av Roxanna Krause