Hejsan!

Det ser ut som att du använder en gammal webbläsare vilket gör att denna sida kan se lite konstig ut. Vi rekommenderar att antingen byta till en nyare version, eller byta till Chrome eller Firefox.

Om du har Internet Explorer 9 eller senare och du fortfarande får detta meddelande kan du följa denna guide:

http://windows.microsoft.com/sv-se/internet-explorer/use-compatibility-view#ie=ie-9

Nu har jag snart tillbringat ett år här...

Käre Gustaf,

Nu har jag snart tillbringat ett år här i den stora staden. Det är väldigt fascinerande här må du tro. Det liknar ingenting då någonsin kommer se där hemma. Det finns väldigt många arbeten här men också väldigt många arbetare. Det är så mycket folk här att vissa måste dela sängar med främlingar.

Några arbeten är väldigt tuffa, Jag har testat på att vara tegelbärare men det var fasligt mycket arbete för en spottstyver. Jag hade en sådan värk i både rygg och armar så att jag knappt kunde sova.

 Jag hyr en säng att sova i på dagarna. På natten sover det flera stycken i mitt rum men vad jag har hört att folk ibland bor ännu trängre. Jag sover på dagen eftersom jag nu fått arbete som sumprunkare i hamnen vid slussen. Det är ett väldigt behagligt jobb eftersom det nästan sköter sig självt. Det enda är just det att man jobbar på natten så just nu delar jag säng med en jänta. Hon sover i sängen om nätterna och jag om dagarna. Hon är en slö och slarvig en. Jag brukar vända på madrassen för att slippa känna doften av henne. Nästan alla här går ner till bysan för att ta sig en krök så fort de fått lön. Men jag gillar inte riktigt det där med alkohol. Jag gillar inte riktigt sättet som alla blir på efter att de har druckit. Jag har bara gjort det en enda gång och då blev jag bedragen att dricka.

Hur har du det hos mjölnaren? Kommer du hit snart?

Hjärtliga hälsningar

Henning

 


Av Elvira