Hejsan!

Det ser ut som att du använder en gammal webbläsare vilket gör att denna sida kan se lite konstig ut. Vi rekommenderar att antingen byta till en nyare version, eller byta till Chrome eller Firefox.

Om du har Internet Explorer 9 eller senare och du fortfarande får detta meddelande kan du följa denna guide:

http://windows.microsoft.com/sv-se/internet-explorer/use-compatibility-view#ie=ie-9

Käre vän...

Käre vän,

Jag hoppas att allt står bra till med dig, att du har det bra hos mjölnaren. själv har jag det bra här i häcken, förvisso är det svårt med jobb nu för tiden. i början när jag kom till staden förstod jag ej mycket av det stockekarna talade om, men nu har jag vant mig något. jag har träffat en vän, Tummen kallas han, men hans dopnamn är Ture. Tummen förklarade för mig att han blivit av med tummen på vänster han och att det är därför han kallas så. Själv kallas jag för Henkan numera.

Den här sommaren har jag haft fullt upp, jag och Tummen har delat på ett jobb som sumprunkare i hamnen. Det fick vi genom Tummens morbror kallad Bechis, han låg hemma med brutet ben så vi fyllde hans plats, delade på hans lön så det blev en spottstyver var. Fisken skulle inte auktioneras bort förrän på morgonen så vi sumprunkare hade till uppgift att hålla fisken vid liv under natten. fastän det är fult att vara sjåare är det ett mycket bekvämt arbete. trots all smuts, all fylla och fattigdom och annat elände finns alltid äventyr nära i hamnen. Jag har fått höra många sjömän berätta sina vilda historier. jag känner att jag inte längre är någon pojke utan en fullvuxen stockekare.

Jag hör av mig snart igen må du tro. Ta väl vara på dig,

Din vän Henning.


Av Emilia