Hejsan!

Det ser ut som att du använder en gammal webbläsare vilket gör att denna sida kan se lite konstig ut. Vi rekommenderar att antingen byta till en nyare version, eller byta till Chrome eller Firefox.

Om du har Internet Explorer 9 eller senare och du fortfarande får detta meddelande kan du följa denna guide:

http://windows.microsoft.com/sv-se/internet-explorer/use-compatibility-view#ie=ie-9

Käre Gustav...

Käre Gustav,

Det har hänt så mycket sedan vi sågs sist! Det är mycket roligt att befinna sig i Häcken ty jag börjar känna mig som en riktig stockekare. Emellertid så längtar jag enstaka gånger hem och till att dela arbete med dig.

Denna sommar arbetade jag och min kamrat som sumprunkare. Det innebär att vi under nätterna såg till fångsten som kommit med fiskebåten under kvällen. Det var vårt uppdrag att hålla fisken vi liv så att den sedan dagen därpå kunde säljas på torget. Det är ett arbete som till skillnad från mina tidigare är mycket lugnare. Jag behövde inte bära tungt eller vara instängd i en fabrik dagarna i ända. Dock fick vi bara en spottstyver för vår möda, och ibland blev vi pröjsade med en krök eller två. Jag brukade oftast avstå. Jag är fortfarande rätt så obevandrad på området.

Jag har kanslat många personer. Däribland en kamrat som kommit att stå mig mycket nära – samma kamrat som jag delat arbete med denna sommar – och en speciell jänta. Dock var jäntan krok till en av kamraterna som jag kanslat och som dessutom gav mig mitt första arbete. Inte kan jag stjäla hans uga inte.

Är du fortfarande kvar i kvarnen? Hur står det till med din mor?

Hoppas du har det gott och att hälsan står dig bi.

Henning

 


Av Nadia