Hejsan!

Det ser ut som att du använder en gammal webbläsare vilket gör att denna sida kan se lite konstig ut. Vi rekommenderar att antingen byta till en nyare version, eller byta till Chrome eller Firefox.

Om du har Internet Explorer 9 eller senare och du fortfarande får detta meddelande kan du följa denna guide:

http://windows.microsoft.com/sv-se/internet-explorer/use-compatibility-view#ie=ie-9

Kära Gustav...

Kära Gustav,

 

Jag är och har varit här i Stockholm ganska så länge nu. Till en början var jag rätt så förvånad över hur staden egentligen var och såg ut. Det var nästan inte alls så stor skillnad från hemma på landsbygden.

Just nu arbetar jag som sumprunkare nere vid Stockholms hamn där båtarna anländer och avgår. Där arbetar jag tillsammans med min nya vän Ture Lindgren även kallad Tummen. Där sitter vi sent på natten och vaggar fisken så den håller sig färsk till dagen därpå.

Innan jag fick detta arbete arbetade jag som murbärare vilket jag fick reda på var ett fruktansvärt hårt arbete. Att bära flera kilogram endast med sina axlar och en matta som skydd uppför branta trästegar kan ej vara bra för ens hälsa. Även när jag kom hem var mina händer fulla med blod.

Så nu när jag arbetar som sumprunkare nere vid hamnen känns det som en sådan otrolig frihet. Att bara kunna sitta där intill havet och inte behöva slita så mycket på sin kropp.

Du skall veta att jag saknar dig något otroligt och hoppas att du haver det gott där hemmavid på landsorten.

Blivfer kvar här i Stockholm vid gott mod.

 

Din trogne vän Henning Nilsson

 


Av Vendela