Hejsan!

Det ser ut som att du använder en gammal webbläsare vilket gör att denna sida kan se lite konstig ut. Vi rekommenderar att antingen byta till en nyare version, eller byta till Chrome eller Firefox.

Om du har Internet Explorer 9 eller senare och du fortfarande får detta meddelande kan du följa denna guide:

http://windows.microsoft.com/sv-se/internet-explorer/use-compatibility-view#ie=ie-9

Jag har kanslat flera nya vänner...


Käraste Gustav,

Jag har kanslat flera nya vänner här i denna mycket fina häck, Stockholm. En av dem heter Tummen och är en riktig stockekare. Han kallas för just ”Tummen” för att han saknar en tumme.

Tummen och jag jobbar just nu som sumprunkare. Det är mycket frihet och känns ej instängt, jag får dessutom en liten spottstyver från arbetet. Men helt fri är jag inte jag måste hålla mig ifrån att somna annars förstör jag och lär få sparken. 

På dagarna är det så varmt så när jag är ledig passar jag på att sova under en buske nere vid vattnet. Ibland om vi har tid innan jobbet brukar jag och Tummen ta ett litet dopp för att svalka oss.

Innan jag fick jobbet som sumprunkare var jag springpojke och tegelbärare. Som tegelbärare måste du vara stark och händerna blir förstörda. Det är väldigt tufft men jag gör mitt bästa och kämpar på för att lyckas.

Det är mycket nya intryck och mycket att lära innan jag blir en riktig Stockekare. Tummen har lärt mig att glida fram i staden, det är så mycket folk så det är lätt att vara klumpig när man tar sig fram.

Till en början när jag kom hit till häcken kändes det konstigt, jag visste inte riktigt om jag ville stanna. Men jag beslutade sedan att ge det en chans och börjar faktiskt trivas., med nya vänner och häcken.

Jag saknar dig förstås kära Gustav, hoppas du har det bra hos Mjölnaren. Du får jättegärna komma och hälsa på om du orkar förstås, det tar ju ett tag.

Hoppas jag får tala med dig inom kort.

 

Med vänliga hälsningar din käraste Henning

Av Thea