Hejsan!

Det ser ut som att du använder en gammal webbläsare vilket gör att denna sida kan se lite konstig ut. Vi rekommenderar att antingen byta till en nyare version, eller byta till Chrome eller Firefox.

Om du har Internet Explorer 9 eller senare och du fortfarande får detta meddelande kan du följa denna guide:

http://windows.microsoft.com/sv-se/internet-explorer/use-compatibility-view#ie=ie-9

En av världens mest framgångsrika Tennisklubbar

År 1913 grundades Stockholms Allmänna Lawn tennisklubb. På den tiden var tennis en stark överklass sport men SALK hade en vision om att alla skulle få spela tennis. Redan då spelade klubben en stor roll inom svensk tennis. Under de första åren hyrde klubben in sig på olika platser runt om i Stockholm men efter några år gick drömmen om en egen hall i uppfyllelse. I Alvik 1937 invigdes en av Sveriges största Tennishallar. Hallen hade en centercourt med plats för över 3000 åskådare samt tre träningsbanor. Men några år senare revs läktaren och fler banor byggdes. SALK var en öppen klubb för alla och arrangerade många tävlingar. Under början av 1900-talet arrangerades Skolungdomens mästerskapstävling och nu 100 år senare arrangeras världens största inomhustävling för juniorer SALK Open. Tillsammans med KLTK var SALK med och grundade världens första inomhus ATP tävling If Stockholm Open där så gott som alla världsettor har varit med och kämpat om titeln - bland annat Roger Federer.

Tredje September 1993 råkade klubben ut för en hemsk olycka. Salkhallen brann ner till grunden men lyckligtvis kom ingen till skada. Bara ett år senare invigdes nya Salkhallen. Byggnaden är byggd i tre plan och har hela 14 tennisbanor. I den hallen drivs SALK's juniorverksamhet än idag och jag är en av dom juniorer som dagligen tränar på klubben. SALK's mest framgångsrika tennisspelare var Joachim Johanson, Nicklas Kulti och så klart Björn Borg. Än idag fortsätter klubben att ta fram spelare till absolut elitnivå. Mikael Ymer är nu klubbens stolthet. Ymer är bara 19 år gammal och 2015 slutade han som finalist i junior Wimbledon ett år ung. Mikael Ymer är faktiskt den man hoppas på ska ta tillbaka svensk tennis till den nivå den en gång låg på.

Källa SALK historiebok.


Av Rasmus Boding