Hejsan!

Det ser ut som att du använder en gammal webbläsare vilket gör att denna sida kan se lite konstig ut. Vi rekommenderar att antingen byta till en nyare version, eller byta till Chrome eller Firefox.

Om du har Internet Explorer 9 eller senare och du fortfarande får detta meddelande kan du följa denna guide:

http://windows.microsoft.com/sv-se/internet-explorer/use-compatibility-view#ie=ie-9

Mitt drömbromma

I mitt drömbromma skulle det vara modernt vid Brommas ”centrum”, alltså Brommaplan. Husen skulle vara höga, ha stora fönster, färgade balkonger och solcellspaneler på taket. Resten av Bromma kan gärna stanna kvar som det är. Det enda man skulle kunna göra är att lägga till fler parker och grönområden så befolkningen skulle trivas ännu mer än de redan gör. 

Kollektivtrafiken skulle vara billig så att fler väljer den före bil. Vi skulle må så mycket bättre utan så mycket avgaser. Det skulle vara mycket, mycket mer elbilar i trafiken och bensinen skulle vara dyrare. 

Samhället skulle vara jämställt. Kvinnor och män skulle ha det lika lätt att få ett bra jobb och man skulle få lika mycket lön. Det skulle vara dödsstraff på trakasserier för att göra samhället tryggare.

Bromma och överhuvudtaget Sverige är rätt så långt bort från denna drömstad, men man kan ju alltid drömma. En sådan stad kanske kan komma bli en riktig stad någon gång, om vi drömmer tillräckligt mycket. 

Av Filip Stepanović