Hejsan!

Det ser ut som att du använder en gammal webbläsare vilket gör att denna sida kan se lite konstig ut. Vi rekommenderar att antingen byta till en nyare version, eller byta till Chrome eller Firefox.

Om du har Internet Explorer 9 eller senare och du fortfarande får detta meddelande kan du följa denna guide:

http://windows.microsoft.com/sv-se/internet-explorer/use-compatibility-view#ie=ie-9

Citat från "Mina drömmars stad"

"Jobba på, era busar, så får ni en sup!" s.80

En sup var brännvin som man drack varje dag under 1800-talet, till och med barnen. En ny organisation/rörelse startades under denna tid, nykterhetsrörelsen. Den innebar att man ville få bort all tillverkning av brännvin i hemmet, och att man bara kunde köpa en viss del per år. Och det lyckades de med. Man ville förbjuda brännvinet för det ansågs splittra familjelivet och det var ett hinder för den demokratiska utvecklingen.

Jag valde det här citatet för att jag kan se att barn lärde sig redan när de var små, speciellt killar att man tar en sup. Och att det inte finns någon åldergräns för supandet. Men också för att jag tänker på hur det skulle ha sett ut nu i världen ifall man inte förbjudit brännvinet, eller överhuvudtaget alkoholen. För att om det inte fanns en åldergräns så skulle alla barnaren få dricka sig fulla, och det skulle leda till att de dör snabbare. Det skulle också vara så att barnen skulle bråka mer, de skulle ha sämre betyg och dålig kunskap för att det inte tänker på pluggandet och skolan, och de kommer vara trötta av alkoholen. 


Av Rita