Hejsan!

Det ser ut som att du använder en gammal webbläsare vilket gör att denna sida kan se lite konstig ut. Vi rekommenderar att antingen byta till en nyare version, eller byta till Chrome eller Firefox.

Om du har Internet Explorer 9 eller senare och du fortfarande får detta meddelande kan du följa denna guide:

http://windows.microsoft.com/sv-se/internet-explorer/use-compatibility-view#ie=ie-9

Bokcitat från "Mina drömmars stad"

"Vi går till krogen efteråt", s.81

Krogen är ett litet värdshus där folk går för att umgås och supa. Först var det ett utvärdshus, alltså ett enklare café och resturang men blev senare ett värdshus med servering av öl och brännvin. Krogar blev alltmer vanligt och varje stad försökte ha ett begränsat antal krogar, det slutade med ett par hundra mer än bestämmelsen. Det var både män och kvinnor som gick till krogen. Yrket dominerades av kvinnor, en del av kvinnorna som arbeta sålde sig själva men det förekom främst gifta kvinnor som arbeta där. Nu förtiden finns det barer men man måste vara en viss ålder för att komma in och säkerhetsvakter finns på plats om det händer något.

Jag valde detta citat eftersom jag anser att folket i boken går till krogen alldeles för ofta och de berusar sig. De super under och efter jobbet. Det finns anledningar till att de gör det, dels för att glömma bort sina problem och få energi till arbetet. Jag kan se framför mig hur människorna dricker och utför saker så som att ta på kvinnornas kropp utan att de vill eller att de hamnar i konflikter. Följden blir att de i efterhand ångrar det de gjort och en rejäl baksmälla. 

Av Rosa