Hejsan!

Det ser ut som att du använder en gammal webbläsare vilket gör att denna sida kan se lite konstig ut. Vi rekommenderar att antingen byta till en nyare version, eller byta till Chrome eller Firefox.

Om du har Internet Explorer 9 eller senare och du fortfarande får detta meddelande kan du följa denna guide:

http://windows.microsoft.com/sv-se/internet-explorer/use-compatibility-view#ie=ie-9

Stadshusets torn

Jag står uppe i Stadshusets torn medans vinden sliter i mitt hår och mina kläder. Plötsligt känner jag hur någon puttar mig i ryggen. Jag faller ner, ner, ner längst stadshusets skrovliga vägg. Jag stänger ögonen och försöker att inte tänka på vad som kommer att hända när jag nuddar marken. Plötsligt smäller min kropp in i något hårt. Konstigt nog känner jag ingen smärta. Jag öppnar ögonen och kollar runt omkring mig. Det verkar som att jag sitter på taket på en buss eller något. Jag tar mig till kanten och kollar ner, det är minst två meter till marken. Först blir jag rädd men sen slappnar jag av och kollar på utsikten. Jag funderar på hur jag ska komma ner samtidigt som jag ser olika kända platser i Stockholm. Bussen åker runt i gamla stan lite innan den åker ut mot Södermalm. Jag känner igen mig mer och mer. Efter ett tag ser jag min skola sen ser jag en park som ligger nära mitt hus och till slut ser jag mitt hus. Jag ställer mig upp samtidigt som jag försöker hålla balansen. När bussen är precis framför mitt hus tar jag sats och hoppar.

Jag ser marken komma närmare och närmare tills mina fötter slår i marken. Jag borstar av mina kläder lite sen går jag fram till dörren och knackar på. Medans jag väntar på att någon ska öppna försöker jag komma ihåg hur jag kom upp i stadshuset torn. Plötsligt försvinner marken under mina fötter och jag faller ner, ner, ner. När jag öppnar ögonen nästa gång är jag i min säng och jag upptäcker att det var en dröm.


Av MW