Hejsan!

Det ser ut som att du använder en gammal webbläsare vilket gör att denna sida kan se lite konstig ut. Vi rekommenderar att antingen byta till en nyare version, eller byta till Chrome eller Firefox.

Om du har Internet Explorer 9 eller senare och du fortfarande får detta meddelande kan du följa denna guide:

http://windows.microsoft.com/sv-se/internet-explorer/use-compatibility-view#ie=ie-9

Mitt Stockholm

Vi går in igenom de stora gröna portarna. Jag möts av en söt doft. Sockermunkar. Det lyser från alla karuseller och människor sorlar. Vi går mot en attraktion och får stå i som alltid den meterlånga kön men det går ganska fort. Jag sätter mig i en gondol och karusellen startar. Öronbedövande musik sprids i båset och människorna sjunger häftigt med. Attraktionen saktar ner och jag kliver ur gondolen. Det snurrar och jag måste stanna för att gnida handen mot mitt huvud.

-Mår du bra? en tjej kommer fram. Hon är klädd i en beige grön jacka och på hennes bröstkorg hänger en liten namnbricka. Allt är suddigt men jag kan tyda bokstäverna. Mikaela.

-J-ja.., stammar jag och skyndar iväg efter mina vänner. Jag skakar på huvudet igen och jag kommer tillbaka till verkligheten. Det börjar skymma när vi åker upp i fritt fall. Jag tittar upp mot den rosa blåa himlen som ser ut att ligga några meter ifrån mig. Jag tar ett djupt andetag och tittar ut över Stockholm. Mitt Stockholm hinner jag tänka innan vi åker ner.


Av Hanna Prins