Hejsan!

Det ser ut som att du använder en gammal webbläsare vilket gör att denna sida kan se lite konstig ut. Vi rekommenderar att antingen byta till en nyare version, eller byta till Chrome eller Firefox.

Om du har Internet Explorer 9 eller senare och du fortfarande får detta meddelande kan du följa denna guide:

http://windows.microsoft.com/sv-se/internet-explorer/use-compatibility-view#ie=ie-9

MITT MAGISKA STOCKHOLM

Jag och Bob(det är en tjej) går igenom spärren till Gröna Lund. Regnet öser ner vi fryser i hela kroppen, vi har bara ett par shorts och en t-shirt på oss. Det skulle vara ”sol” så satt säga.

 Det var nästan inga personer på hela Gröna Lund, vi gick direkt till Pop-Expressen, det var ingen kö. Vi satte oss i en av vagnarna. Vi började åka och låten I can´t go on med Robin Bengtsson spelades upp.

– NEJ! skriker jag! Och Bob slår sig i pannan.

Vi åker Pop-Expressen 4 gånger i rad utan att gå ut ur vagnen. Sen snubblar vi ut i regnet och sätter oss under tak, för att inte svimma. Efter en stunds vila så går vi till Twister för att ställa oss i kö.

När vi kommer till Twister fram ser vi bara att det står en person i kön. Det är en gammal gubbe med en stor regn jacka på sig.

När vi har åkt Twister några gånger så delar vi på oss

Jag går till Eclipse och Bob tar Fritt Fall. På vägen ditt möts jag av dofter som munkar och kaffe.

Jag ser ett gäng pensionärer som äter sockervadd i kön till Fritt Fall. Jag skrattar för mig själv och går vidare. Jag kommer fram till Eclipse och får åka själv med en barn familj. Vi snurrar uppåt och när vi är uppe så saktas det ner och vi kommer in till mitten och vi stannar. Jag ser mig förvirrat omkring. Det ända jag ser är korgen bakom och framför mig. Vi är mitt i regnmolnet.

Helt plötsligt hör jag en ambulans! Jag blir orolig att något har hänt med Bob. Sen hör vi i högtalarna:

– Vi har ett tekniskt fel på Eclipse så ni får nog vänta ett tag.

Jag är helt dyngsur efter som att vi sitter i ett moln. Barnen gråter och jag letar fram min mobil. Och voops så tappar jag min mobil.

– NEEEEEEEEEEEEEEEEJ WHYYYY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Det var det sista jag ville just nu var att inte kunna kolla snapchatt. Eller ringa Bob kanske är viktigare…

Nu börjar det hagla och mitt ansikte gör j*****t ont. Barnen skriker och gråter föräldrarna försöker sydda dom från haglet. När jag ätit klart så går jag på toaletten

– AAAAAJ! Hör jag nerifrån. Ops tänker jag, någon fick nog min mobil på sig.

En halv timme senare är vi tillbaka på fast mark igen. Vi får varsin filt och eskorteras till ett café. Där får vi ta vad vi vill. Jag tar en kopp varmchoklad och en kanelbulle. Jag undrar vad Bob gör nu. Jag går in på toan och torkar skorna med papper. Jag ber om att få låna en telefon för att ringa Bob. Men jag kommer bara fram till röstbrevlådan. Jag bestämmer mig för att vänta här och hoppas att hon kommer snart.

– Hej Lollo! Hör jag bakom mig. Jag mig om och ser Bob stå där genomblöt och ler.

– Vad har hänt? Frågar jag.

– Jag ramlade i vattnet! Du då?

– Jag fastnade uppe i Eclipse och tappade min mobil. Sen när vi kom ner hamnade vi här.

– Oj!

Bob lånar min filt och sen tar hon upp en mobil ur väskan.

– Vems är det där? Frågar jag. Den är väldigt lik min.

– Jag fångade den när den ramlade ner från himlen. Och hon visar upp sin blåa hand

Vi går till en souvenirbutik och köper nya kläder. Sen går vi in på en toa och byter om. När vi kommer ut har det slutat regna.

– JAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!! Skriker vi i kör.

Vi går och ställer oss i kön till hamburgarna. Jag beställer en naturell hamburgare, en stor pommes och en stor cola! Vi plöjer igenom resten av åkattraktionerna men en är kvar… Ikaros!!!! Vi går med darrande ben bort mot Ikaros. Vi går upp och det är ingen kö. Vi spänner fast oss och åker upp. När vi passerar katapulten säger jag:

– Nej nej nej nej nej nej. Jag vill inte!

Vi är uppe på toppen och vinklas ner. Jag börjar att panik skrika! Sen hinner jag bara säga innan vi släpps:

– Jag kommer att döööööööööööööö. Och sen är vi nere.

Vi vinner varsin enorm chipspåse, en enorm boll, ett enormt gosedjur och jag vinner en enorm Toblerone och Bob vinner en Daim. Vi åker hem och jag sover gott den natten.


Av Alva R