Hejsan!

Det ser ut som att du använder en gammal webbläsare vilket gör att denna sida kan se lite konstig ut. Vi rekommenderar att antingen byta till en nyare version, eller byta till Chrome eller Firefox.

Om du har Internet Explorer 9 eller senare och du fortfarande får detta meddelande kan du följa denna guide:

http://windows.microsoft.com/sv-se/internet-explorer/use-compatibility-view#ie=ie-9

Mitt magiska Stockholm

Vi åkte långsamt upp mot himlen. Man kunde se marken och dem jätte små människorna som gick på marken. Man kunde se vattnet som sträckte sig runt slussen och bussarna fullproppade med dem små människorna. Vi hade kommit upp till toppen då vi vändes ner mot marken, jag visste vad som skulle hända. Vi skulle vändas ner mot marken sen skulle dem trycka på en knapp, alla i som satt i samma situation som jag, vi åkte rakt ner. Luften bara försvann och man kände ingenting i typ 5 sekunder. Jag fattar inte hur folk kan tycka att det är roligt att åka upp 95 meter upp i luften och åka ner as snabbt och inte känna någonting.

 Efter att allt detta har hänt så går vi mot Jetline. Det är nästan ingen kö, jag ställer mig bakom en kille i röd keps och gul tröja (ganska fult faktisk). Efter cirka 10 minuter är vi framme vid dem små båsen som man står i innan man kliver in i dem silver, glittriga vagnarna. Jag sätter mig bredvid en tjej med brunt hår och lila tröja med volanger. Vi börjar att åka tjejen som sitter bredvid mig i lila tröja ser skräckslagen ut, medan jag tycker att det ska bli kul. Det låten konstigt när man åker upp, det går så långsamt. Nu ser man den ljusblåa backen som man ska åka nerför.

 Klart, nu har jag åkt både IKAROS och JETLINE, Kanske dags att ta något att äta. Jag går till den lilla kiosken där det står ¨Fish and chips¨ på. ”En fish and chips, tack!”Säger jag till tanten med vita kläder. ”Ok, det blir 59.90 kr, tack!” Efter ett tag har jag fått min mat och en cola. Jag sätter mig på en bänk utanför flygande mattan, den skulle jag aldrig få för mig att åka. Tänk vad det måste ha kittlat så himla mycket i magen. Jag börjar gå mot chokladhjulet. Det stora, gula lotterihjulet. Kvinnan som tar hand om hjulet idag frågar mig om vilken bricka jag ska välja. Jag pekar på den röda brickan med siffrorna 20 21 22 23 24. Hon tar fram en röd knapp och frågar om jag vill starta igång hjulet. Jag trycker ner den röda knappen hårt och hjulet börjar att snurra. Den stannar på siffran 22!

JIPPI jag vann!!! Jag valde ett Oreopaket.

Jag gick bort mot spökhuset för att sätta mig på en bänk och tänkte smaka på min vinst. Jag skulle precis ta en tugga då jag vaknade, allt hade varit en dröm. Solen tittade in genom fönstret och jag öppnade ögonen. Allt hade varit en dröm, hur kunde det då ligga ett Oreokakpaket i sängen?


Av Maj-Lo Petersson