Hejsan!

Det ser ut som att du använder en gammal webbläsare vilket gör att denna sida kan se lite konstig ut. Vi rekommenderar att antingen byta till en nyare version, eller byta till Chrome eller Firefox.

Om du har Internet Explorer 9 eller senare och du fortfarande får detta meddelande kan du följa denna guide:

http://windows.microsoft.com/sv-se/internet-explorer/use-compatibility-view#ie=ie-9

Mitt liv med simning

Jag och Maya satt på bussen på väg till simningen. Det var en varm dag fast det var höst. Det var jätte varmt och massa folk på bussen. Vi hade kommit till Södra Station, busschauffören börja prata och han säger ”det är för mycket trafik och jag orkar inte åka så länge så jag kommer släppa av er alla på Södra Station.” maya fick panik för hennes simning började om 20 min, men jag var ganska lugn för jag började inte om 20 min utan 1 timme. Maya går i Polisens IF och jag går i Neptun. Vi gick av bussen, det var minst 50 personer där. Det var varmt och litet. Det kom massa bussar men alla släppte av folk och inte på. Maya blev bara mer stressad, det hade gått 15 min. Jag ger upp och väntar på en taxi och precis då kommer buss 4. Nu hade vi ungefär 5 min tills Mayas simning börja.

Väl framme var det inte en person i omklädningsrummet. Jag säger till Maya ”Ahhhh, jag blir så arg. Du kommer 10 min sen för den dumma busschauffören!” ”VET” skriker Maya. Vi går in till simhallen och Maya börjar simma. Jag börjar och hela gruppen börjar landträna. Det är kallt och blött på golvet. Tillslut dyker vi i. ”Vi börjar med 100 m fjäril, sen 50 m frisim, vila 5 sekunder sen 200 m valfritt.” Vi blev indelade i sim grupper. Jag blev i grupp 1, den ”bästa” gruppen. Och vi börjar träningen, den var jobbig, men man måste tycka det är jobbigt så man får en förbättring. Efter min träning som börja 17:00 och sluta 18:00. Jag var hungrig, frös och var trött. Min tränare berättade att nästa vecka så skulle vi ha en tävling för att se om jag eller någon annan i min grupp kunde kvala in i SM. Maya hade väntat på mig och vi bytte om.

Det var en kall höstkväll, jag och Maya gick ut till parkeringen. Pappa satt i bilen men ljusen på, vi går in i bilen och jag säger ”hej, pappa.” Jag börjar prata om vad vi gjorde på simningen och till sist berättar jag om SM och pappa blir jätte glad, sen berättar Maya om hur hennes simning var. Till sist berättar vi om bussen och att den blev sen. Vi kör förbi Ica och jag fråga om vi kunde köpa en munk. Pappa sa ”absolut. Vi köpte våra munkar och de var så goda.vi släppte av Maya och jag gick upp till vår lägenhet jag berättar allt för mamma och hon blev också glad. En vecka senare var det dags kvalar jag in i SM eller inte. De i högtalaren ropar upp namn jag blir lite nervös, det var kallt i simhallen även fast jag hade Neptun tröjan på. Jag skulle simma 50 m fjäril. Snabbast tid kvalar in till SM. Jag ställer mig framför min start pall (den man dyker ifrån), mitt nummer var 10. Högtalarna börjar prata och jag häller en hink vatten över mig så jag skulle bli van med vattnet. Till sist säger de ”Felicia State från Neptun.” Jag blir riktigt nervös jag hör min grupp skrika ”KOM IGEN FELICIA.” domaren visslar och alla dyker i. Jag hör folk skrika och mitt i allt skriket hör jag vår klubb ramsa och jag får världens kick, jag vänder vid kanten och fokuserar på botten. Jag kollar upp och andas sen tar jag ett sista tag och går in i mål. Jag hör de i högtalaren säga ”OCH PÅ FÖRSTA PLATS HAR VI FELICIA STATE MED TIDEN 28,4 SEKUNDER GRATTIS DU HAR KVALAT IN I SM” alla i min grupp kommer och kramar mig. Mina föräldrar blir så glada och stolta över mig. Någon minut senare så tävlade min kompis men hon kom inte med. Någon timme senare tävlar min andra kompis och hon kom med. Vi blev så glada! Min kompis heter Elle.


Några veckor senare:

Det var dags, jag och Elle satt i simhallen vi kunde fortfarande inte fatta det var SM. Tv kamerorna var på. Jag var först med att simma 50 m fjäril de ropar upp mitt namn och alla dyker i jag simmar snabbare en vad jag någonsin gjort, hela vår grupp kom och heja på oss. Jag hör någon i högtalaren att en tjej bredvid mig blev diskad.  Jag går in i mål och hoppas att jag blev först och fick en bättre tid. JAG BLEV FÖRST. Högtalaren säger ”Felicia State Neptun blev först med Tiden 22,3 sekunder GRATTIS!” Elle simma frisim hon och någon annan kom EXAKT samtidigt” Nu var det Medalj utdelning. De började med 50 m Fjäril. De säger ”första plats på 50 m fjäril är FELICIA STATE FRÅN NEPTUN.” Jag går upp på pallen och får min medalj och pokal. Jag kände medaljen nudda min tröja och den kalla pokalen höll jag stadigt med händerna. Sen tog de 50 m frisim och det blev delad plats med Elle och någon annan tjej men om man kollar på millisekunden så var Elle före så hon tog hem andra pokalen. Vi gav pokalen till våran tränare och vi hade VARIT MED I SM.


2 månader senare:

Jag hade haft ont i några veckors tid och det var dags för att åka till läkaren, vi satt på bussen och 5 min senare var vi framme. Läkaren frågade mig frågor och det luktade konstigt. Sen frågar han ”Går du på någon sport?” ”ja” svarade jag. Sen ville han röntga min fot. Någon timme efter ropar han in mig och min mamma. Läkaren sa att jag hade fått reumatism och att jag inte fick simma längre. Jag blev jätte ledsen och sa ”Nej, du kan inte göra så. Simning är mitt liv!” läkaren sa ”Lugn det är bara 2 år” ”2 ÅR ÄR DU SERIÖS” skrek jag ”du förstår inte hur mycket simning betyder för mig” sa jag och tårarna bara rann. Mamma försökte inte säga något utan lugna mig. Vi gick med tunga steg hemåt. 

 

Av Felicia S