Hejsan!

Det ser ut som att du använder en gammal webbläsare vilket gör att denna sida kan se lite konstig ut. Vi rekommenderar att antingen byta till en nyare version, eller byta till Chrome eller Firefox.

Om du har Internet Explorer 9 eller senare och du fortfarande får detta meddelande kan du följa denna guide:

http://windows.microsoft.com/sv-se/internet-explorer/use-compatibility-view#ie=ie-9

En konstig dag?

Jag ser Linnea gå ner på skoltrappan. Då stannar jag till och kollar ner på människorna som stressar runt nere vid centrum.

Det har varit en varm dag och solen har fortfarande inte gått ner.                         

-Kom nu Sara, sa Linnea som märkt att jag stannat upp.   

Vi går ner till tunnelbanan och tar det första tåget till gamla stan. På tåget sitter en tjej som pratar högljutt och stressat i mobilen. Samtidigt blåser hon stora bubblor av ett tuggummi.

När vi ska gå förbi skriker hon något i mobilen, Linnea och jag skyndar tillbaks och hittar en annan ledig plats i vagnen.

När tåget anlänt stiger vi av och går ner mot kajen.

Plötsligt kommer två stycken maskerade män på två stycken motorcyklar.

- Usch vad är det som stinker? Avgaser?

- Såg du huvorna?! Utbrister Linnea.

- Va nej?  Och vad menar hon med det.

- Kom så går vi närmare. 

Jag tvekade, men följde sedan efter.

- Men vi vet ju inte om dom stannat?   Försökte jag.

- Jo kolla! Sa Linnea och pekade upp mot en juvel butik.

- Vi plockade upp våra mobiler för att filma.

Sedan smög vi osedda och gömde oss bakom några träd, 20 m från butiken. Vi såg rånarna utanför butiken dom tog upp en kofot och försökte slå sönder glasfönstret, men dom verkade inte veta att det var pansarglas. Sedan försökte dom dyrka upp dörren och kom tillslut in.

Jag kväde ett fniss, dom var ju urfåniga

-Sara? Borde vi inte ringa polisen?

- Jo gör det, man såg att hon också var på väg att börja flina.

Dom maskerade männen klev försiktigt in i butiken man såg inte exakt vad dom gjorde eftersom det var ganska mörkt där inne. Men man kunde se att en av rånarna plockade upp ett vapen ur en väska, han började slå mot en glasmonter men dom hårda slagen från hans klubbliknande vapen gav inga resultat. Rånarens kompanjon stod vid kassan som han inte lyckades öppna. Plötsligt hörde man ett avlägset ljud från en polissyren. Rånarna blev plötsligt väldigt stressade och lyckades avlösa ett larm som tjöt högt inne i butiken. Rånarna bestämde att ta med sig kassaparaten. Dom konkade ut på den tunga kassan och lastade den tillslut på det ena fordonet. Sedan ser man ett blinkande ljus och en polisbil kommer körandes. Snabbt hoppar rånarna upp på motorcyklarna och brummar iväg. Men den ena (med kassan på) kommer inte särskilt långt.

- Den är alldeles för tungt belastad, skrattar Lovisa.

Vi smög närmare och satte oss bakom en bil, då kom också några poliser springandes  och knuffade omkull den ena rånaren som dom senare arresterade. Den andre rånaren hade redan flytt iväg och syntes inte längre till. Vi gick fram till poliserna som berömde oss och sa att vi gjorde rätt i att hålla oss undan,  filma och ringa polisen. Morgonen därpå kommer mamma in i köket viftande med en tidning.

På första sidan står det om ett ”brutalt” rån som nästan skedde men tack vare två stycken tjejer som snabbt ringde 112 lyckades polisen snabbt ingripa i händelsen. Den ena rånaren går på fri fot men polisen tror inte att det är någon fara för allmänheten.

Vilken Bullshit, tänker jag......  :)  

 

Av M B