Hejsan!

Det ser ut som att du använder en gammal webbläsare vilket gör att denna sida kan se lite konstig ut. Vi rekommenderar att antingen byta till en nyare version, eller byta till Chrome eller Firefox.

Om du har Internet Explorer 9 eller senare och du fortfarande får detta meddelande kan du följa denna guide:

http://windows.microsoft.com/sv-se/internet-explorer/use-compatibility-view#ie=ie-9

Marsipanen på vift!


Det var en gång en solig dag på ett café som hette Pralinen i Gamla stan, på cafét bodde en Marsipan som hette Mulle. Allan som var en kanelbulle var Mulles bästa vän.

Det var en saffrans-bulle som hette Conny som var populärast utav alla på caféet. Conny var Marsipanen Mulle och Kanelbullen Allans värsta fiende.

Han var inte snäll han!

En dag skulle Marsipanen Mulle och Kanelbullen Allan träffas vid kringlorna och ha ett mini-möte som de hade varje eftermiddag på torsdagar kl 15:00. Precis innan mötet så kom en liten flicka och köpte Marsipanen Mulle och Kanelbullen Allan, men även Saffransbullen Conny! När den lilla flickan kom hem ställde hon ner den bruna påsen där det stod med stora bokstäver ”CAFÉ PRALINEN” för att ta av sig skorna, men precis då välte påsen och Mulle, Allan och Conny ramlade ut. När de låg där på golvet så kom en stor hund och nosade på Allan och Mulle och var nära på att slicka Conny. Conny skrek av rädsla när hunden kom emot honom. Flickan märkte att Allan, Mulle och Conny låg på marken och plockade upp bullarna och stoppade tillbaka dem i påsen.

Flickan gick in i köket och la upp bullarna på en stor tallrik. Hon gick tillbaka och ställde tallriken med bullarna på bordet och gick fram till kylskåpet för att hälla ett glas med mjölk. Medan flickan hällde upp ett glas mjölk rymde Allan, Mulle och Conny. De rullade nedför tallriken ner på golvet, ut genom balkongdörren och ned på gatan. Där en stor FISKMÅS kom och tog Conny, Allan och Mulle!

Uppe vid molnen flög de. Det var väldig fin utsikt, men Mulle kunde inte sluta tänka på att hans fantastiska marsipan-liv kanske skulle ta slut och några minuter!

Mulle såg åkrar och hamnar och café pralinen… vänta nu… Café PRALINEN!!!

De flög förbi för fort för att hoppa. Fiskmåsen släppte ner bullarna i sitt bo. Det luktade konstigt, för det kom små konstiga pustar som luktade rutten fisk, ”BLHÄÄ” sa Conny på bulle-språket ”Det luktar rutten fisk!”

Fiskmåsen nafsade efter Mulle, Allan och Conny.

Fiskmåsen tog tag i Conny och tog ett bett. Conny skrek ”AAAAHHHH” ”NEEEJ” ”SLUTAA!” stackars Conny sa Allan och kastade en pinne från boet på fiskmåsen och fiskmåsen slutade. De tog sig ifrån ifrån fiskmåsen och rullade det snabbaste de kunde.

Nedför gatan, uppför backar, förbi stenar, rakt till Café Pralinen!

Det var skönt att vara tillbaka hemma tyckte de alla.

SLUT


Av O.S