Hejsan!

Det ser ut som att du använder en gammal webbläsare vilket gör att denna sida kan se lite konstig ut. Vi rekommenderar att antingen byta till en nyare version, eller byta till Chrome eller Firefox.

Om du har Internet Explorer 9 eller senare och du fortfarande får detta meddelande kan du följa denna guide:

http://windows.microsoft.com/sv-se/internet-explorer/use-compatibility-view#ie=ie-9

En saga

Det var en gång en prins. Han heter Alex. Han gillade inte att vara en prins. Han ville inte bli kung han ville vara en riddare. Alex gillade riddare. Hans lillebror Bo ville bli kung men det fick inte Bo. Alex bor i Stockholm.                                                                        -Nästa dag skulle jag bli kung men jag sa att jag ville bli riddare till pappa, tänkte Alex. Han låg i sin säng medan han tänkte vad han skulle göra. Sen kom han på att han kunde rymma. Han tog med sig ett svärd, mat och en karta. Han sprang ifrån slottet sen tappade han bort sig. Alex kollade på kartan han var i Norge. Han ville hem och det är kallt. Alex satte sig ner på en bänk i slottet. De letade överallt efter Alex. Alex valde att försöka ta sig hem men det var långt och han var trött. Efter ett tag blev det natt han sov. På morgonen vaknade han och åt lite mat. Sen gick han till skogen.Det var mörkt han tände en eld den var varm. Han satt och väntade på att det skulle bli ljust. Det blev ljusare och ljusare sen kunde Alex se det flög en tidning där det skrivit att Stockholm blivit attackerade av en drake. Han valde att springa hem. Efter två dagar kom han hem till Gamla stan. Han såg draken hålla i hans pappa. Alex sa släpp min pappa och hans invånare! Draken kollade på honom. Hans pappa sa snälla låt invånarna gå jag gör vad du vill. Alex blev så arg så att han sprang mot draken med svärdet och dödade draken. Han trodde aldrig att draken skulle dö. Alex kramade kungen han var så glad att vara hemma. Bo kom och kramade Alex. Alex sa förlåt pappa, men pappa var inte arg. Dagen var slut och alla sov då kom drakens barn och tog en flicka. Han såg det och sprang efter draken. Han var framme han gick in i grottan. Han såg flickan och tog bort repet. Då kom draken. Alex sa till flickan stå bakom jag tar hand om draken. Han sprang fram till draken och dödade den. Han sprang fram till flickan och sa det är bra nu det är okej draken är död.

-Vad heter du? frågade han flickan.

-Jag heter Alis.

- Vad fint namn sa Alex. Vi går tillbaka till slottet. Alis mamma kom hon var så orolig. Alis sa att hon mår bra. Alis gav Alex en kyss på kinden och sa tack Alex.

Vill du bli en riddare? Sa Alex pappa.

-Ja pappa. Alex skulle äntligen bli en ridare och inget skulle stoppa honom Det blev hans födelsedag och Alex blev en riktig riddare.c Alex var glad att han skulle bli en ridare och hans pappa var fortfarande stolt över honom. Efter fyra år gifte han sig med Alis och de fick en dotter. Dottern fick namnet Rosa. Rosa ville också bli en riddare och det fick hon. Alex lyssnade varje dag och han var riktigt stolt över Rosa. Rosa räddade personer utan att vara en riddare och alla i släkten blev riddare. Alex fortsatte att vara en riddare och alla hade det bra. Han var en riktig riddare och de levde lyckliga i alla sina dagar. Slut.


Av Saga afg