Hejsan!

Det ser ut som att du använder en gammal webbläsare vilket gör att denna sida kan se lite konstig ut. Vi rekommenderar att antingen byta till en nyare version, eller byta till Chrome eller Firefox.

Om du har Internet Explorer 9 eller senare och du fortfarande får detta meddelande kan du följa denna guide:

http://windows.microsoft.com/sv-se/internet-explorer/use-compatibility-view#ie=ie-9

En saga

Det var en gång en kung och en drottning och sju barn. Sex pojkar och en prinsessa, som bodde i Stockholm. Häxan tog drottning. Men då såg en pojke drottningen. Han sprang till kungen. Hur ska det gå? De sex pojkarna gav sig i väg. Det var en lång väg men plötsligt träffade de en drake. De tog alla sina svärd och dödade draken. De gick lite vidare och träffade ett troll. Trollet sa:                             

- Jag ska döda er alla och äta upp er. Alla tog sina svärd och trollet dog. Alla gick vidare men då kom tre stycken varulvar. Tre stycken tog en varulv. Varulvarna dog. Pojkarna gick vidare och de kom till ett stort slott där häxan var. De delade på sig och en tog nyckeln. Resten gick till tornet och slet ut drottningen men då kom häxan. Alla tog sina pistoler och alla häxan dog. De kom hem och kungen blev glad och de levde lyckliga i alla sina dagar.  


Av Peter I