Hejsan!

Det ser ut som att du använder en gammal webbläsare vilket gör att denna sida kan se lite konstig ut. Vi rekommenderar att antingen byta till en nyare version, eller byta till Chrome eller Firefox.

Om du har Internet Explorer 9 eller senare och du fortfarande får detta meddelande kan du följa denna guide:

http://windows.microsoft.com/sv-se/internet-explorer/use-compatibility-view#ie=ie-9

DE MAGISKA TROLLEN

Det var en gång för länge sen när onda troll och goda folket var kompisar men den tiden var borta. Nu hotas staden Stockholm av de onda trollen. De vill ha de godas skatt. Den goda kungen var orolig att deras slott skulle bli övertaget, hade inte hänt så mycket än. Men det kunde bli värre kungen såg på sin stad och sa: Den här staden är min men inte länge till… de ondas slott fanns på djurgården också kallad Djävuls ön. Drottningen hade blivit fångad och kungens 7 söner på Djävuls ön. Det fanns mycket magiska väsen runt Stockholm. På söder fanns de magiska trollen på Södermalm fanns det trollkarlar på Lidingö fanns det monster. Kungen var orolig han sa till staden ALLA SKYDDA ER DE ONDA KAN KOMMA GÖM ER. Han såg de ondas slott och blev jätteorolig. Året när de onda och de goda blev fiender var 1656 det var över 150 år sen men det var fortfarande bråk. De magiska trollen bodde på Södermalm som kallades Magiholm det luktade skog. De flesta i staden hade hört om staden Malmö många flyttade dit. I Malmö bodde en av kungarna över Sverige. Det var en människa i Stockholm som inte ville flytta från Stockholm. Han hette Jesper han var en anka egentligen var han ingen anka han var bara en människa som gillade ankor. Det var en annan i staden som hette Elis. Elis och Jesper ville skydda staden. Jesper sa vi måste skydda vår stad alla håller på att flytta. Det var då de gick till de magiska trollens slott. De sa att de skulle kunna hjälpa dem men bara om de hjälpte dem med att hitta en magisk sten som fanns i en gruva. Vi sa, ja till det men vi var lite orolig vi visste inte var grottan var ens. Det luktade skog och något mer …. RÖK DET BRINNER VAD SKA VI GÖRA!!! Det var de onda som attackerade. Det var då de magiska trollen kom. Det luktade rök och eld. Vad ska vi göra nu då?? undrade alla. Vi måste fly. D et var mycket som hade hänt och vi var tvungna att fly. Det hade gått 3 dagar sen jag och Elis hade rymt från Stockholm. Vi hade flytt till Malmö. Vi hörde fågelkvitter och vi såg kungen gå på gatan med sin trollkarl. Det var en liten stad Malmö. Det luktade fisk och vi såg många små hus. Vi träffade en kille som hette Cosmo och han hade bott här i 5 år Han sa att han hade flytt från den stora staden Stockholm. Vi är därifrån sa ja.g Cosmo blev förvånad         -Oj är det sant. Alla har flyttat därifrån för länge sen.                                                                                                    

- Ja jag vet men det finns några kvar sa Eli. Vi är tvungna att hitta en magisk sten som vi ska ge till de magiska trollen i Stockholm den stora staden.  Kan du hjälpa oss?                                                                                       

-Ja det kan jag väl sa Cosmo. Vi gick och gick i flera dagar. När vi äntligen var framme vid Stockholm stod de sju magiska trollen vid slottet och väntade.                                                                                                           

  -Vi har räddat Din STAD. VAR ÄR VÅR STEN?                                                                                                                     

 - Vi har ingen sten. Vi vet inte var grottan är.                                                                                                                      

- Mmmh ok. Det finns en grotta vid hemsökta kyrkan men AKTA er för vampyrerna. Ingen har klarat sig levande ut ur grottan. Det finns häxor, stora spindlar, luriga trollkarlar och drakar farliga drakar.                    -Ok jag är redo tror jag.  Ok då går vi. Det var kväll vi hade gått i 1 timme och vi såg kyrkan där grottan fanns. Vi såg inget väsen men VI SÅG GROTTAN.Vi gick långsamt in. Det vi såg var några spindlar Elis skrek AHHHHHHHHHHH. Jag sa sluta skrik det var rätt lugnt. Vi såg en skylt där det stod

GÅ EJ IN HIT DU VILL DÖ.                                                                                                                                                  -Klart vi ska in dit.                                                                                                                                                                  

-Ja lätt sa Elis. Det kan finnas den magiska stenen. Vi gick på en hängbro 1000 meter över marken. Om vi ramlar så dör vi men vi måste rädda vårt land. Det var nämligen så att den magiska stenen skulle kunna rädda Sverige från de onda trollen.                                                                                                                                 

-Vi måste chansa.                                                                                                                                - Ja sa ja Vi gick försiktigt men då kom en drake och puttade ner Elis.                                                 - NEJJJ!!!!!! ELIS LEVER DU?                                                                                                                                                     - JAG ÄR HÄR HJÄLP MIG!!! Jag och Cosmo visste inte hur vi skulle göra. Vi kämpade för att få upp Elis. Jag sa det här är nog det sista vi ser av Elis men där hade jag fel. Det kom en trollkarl och hjälpte upp Elis. Han klarade sig Woooo vi klarade det. Vi sprang tillbaka till slottet med Elis VI KLARADE DET. De magiska trollen blev väldigt glada. Och sen levde de lyckliga i alla sina dagar.

 

                                                                   

 

 

 

 

 

 

Av Jesper