Hejsan!

Det ser ut som att du använder en gammal webbläsare vilket gör att denna sida kan se lite konstig ut. Vi rekommenderar att antingen byta till en nyare version, eller byta till Chrome eller Firefox.

Om du har Internet Explorer 9 eller senare och du fortfarande får detta meddelande kan du följa denna guide:

http://windows.microsoft.com/sv-se/internet-explorer/use-compatibility-view#ie=ie-9

Bulle på vift!

 

Det var en vacker dag och solen sken. Café Pralinen var Gamla stans bästa café och var förstås öppet idag. Där sålde de lemonader, saft, bullar och kakor.I det proppfulla skylt-fönstret låg kanelbullen Allan och solade.  Allan trodde att cafét var ett lyxhotell för att cafét hade air-condition och för att det fanns massa andra ”kändisar” där tex: dammsugare, chokladbollar och mazariner. Idag var verkligen den varmaste dagen sedan ”ugnen” tänkte Allan för sig själv medan han njöt av att det fanns air-condition.

Idag skulle Allan träffa sin bästa kompis marsipanen Mulle vid kringlorna och ha mini- möte som de höll varje eftermiddag på torsdagar klockan 15:00.

Denna dag innan mötet kom en liten flicka och köpte både Allan och marsipanen Mulle, men även saffransbullen Conny! Conny var Allans och Mulles värsta fiende och nu behövde de ligga i samma påse! När flickan kom hem och skulle ta av sig skorna ställde hon ifrån sig bullpåsen, men påsen råkade välta och Allan, Mulle och Conny ramlade ut.

ÅH nej! skrek Allan när det kom en stor hund mot dem. Den nosade på dem och var nära på att slicka Conny. Conny skrek av rädsla när hunden kom nära. Flickan puttade undan hunden och tog bullarna/marsipanen och gick ut i köket och la allihop på en stor talrik.

Medan hon hällde upp ett glas mjölk rymde Allan, Mulle och Conny. Dem rullade ner från tallriken och ner från bordet och ner på golvet. De rullade ut till balkongen och hoppade ner. De landade på gatan, men när dem trodde att all fara var över kom en stor FISKMÅS och tog Allan Mulle och Conny upp över molnen. Det var en mycket fin utsikt, för där uppifrån såg de massa åkrar, hamnar och café Pralinen………vänta nu

Café Pralinen!!!

De flög förbi med en väldig fart så de hann inte hoppa.

Fiskmåsen flög till sitt bo och släppte ner bullarna/marsipanen, i det stora boet. Boet luktade det äckligt av rutten fisk.

-Fy din lilla dumma bullätande äckel! Spottade Conny ur sig till fiskmåsen. Fiskmåsen tog sig ett litet bett på Conny och han skrek av smärta.

-Stackars Conny sa Allan och kastade en pinne från boet på fiskmåsen. Fiskmåsen blundade och skrek också av rädsla.

- Nu har vi skansen att rymma, sa allan. De rullade det fortaste de kunde med raska rullningar.

De rullade nedför gator och torg mot café Pralinen.

När de kom fram hoppade de upp i skylt-fönstret och var helt slut.

-Phu! Stönade Allan och ramlade nästan över Mulle.

Den natten somnade de nästan direkt och ingen köpte dem igen.

Slut!


Av E.L