Hejsan!

Det ser ut som att du använder en gammal webbläsare vilket gör att denna sida kan se lite konstig ut. Vi rekommenderar att antingen byta till en nyare version, eller byta till Chrome eller Firefox.

Om du har Internet Explorer 9 eller senare och du fortfarande får detta meddelande kan du följa denna guide:

http://windows.microsoft.com/sv-se/internet-explorer/use-compatibility-view#ie=ie-9

Uttagningen


14 december 2014,

 Jag/Tilda var 12 år gammal och var på väg till min konståkning på Zinkensdamms IP. Vi skulle ha en uttagning till en av världens finaste konståkningsskola imorgon, jag var lite nervös för att jag väldigt gärna ville börja på den skolan. Zinkensdamm var helt vit av all snön som låg på marken och snöflingorna som föll ner till marken. Det stod bilar på gatan som var täckta av den tjocka vita snön. Jag var nära nu men jag hade lite tid över så jag sprang till en Coop som låg nära, och köpte en banan och en Pucko för jag hade inte ätit mellis än. Klockan var 15.30. När jag var framme såg jag min storebror Melker spela hockey med sina kompisar. Snart skulle jag och mina kompisar upp på isen och träna på vår konståkning inför uttagningen. Jag har gått på konståkning i snart 6 år. Och jag tränar konståkning 6 gånger i veckan. Jag hörde domaren vissla i visselpipan och alla gick av isen. Det var vår tur att träna. Först så hade vi uppvärmning och sen övade vi mycket på piruetter. Träningen var i 2,5 timme. Efter träningen så gick jag hem och vi skulle äta middag, det blev spagetti och köttfärssås. Uttagningen imorgon var klockan 11.00, men jag behövde vara där klockan 08.30 för att träna. Så nu skulle jag gå och lägga mig för jag behövde gå upp klockan 07.00.

15 december 2014

God morgon, nu är klockan 08.00 på morgonen. Nu ska jag gå till träningen. På uttagningen så kommer våra domare och ska kolla på oss och se om vi var tillräckligt bra för att få börja på skolan. Jag tycker att det ska bli ganska kul men lite nervöst. På väg till uttagningen så mötte jag upp min kompis Amanda, hon går på samma träning som mig. Hon var lite nervös som jag. Nu var vi framme vid Zinkens IP, det var nästan ingen där förutom domarna och min tränare Hanna. Jag och Amanda pratade lite med Hanna om att vi var lite nervösa, men hon sa att vi nog skulle klara det och att det inte var några problem för oss eftersom vi var de två bästa i gruppen. Nu började det komma några fler från vår grupp och lite av publiken hit. Till slut så var alla äntligen här. Jag såg att ismaskinen kom och skulle rengöra isen. Jag var den sista som skulle uppträda för domarna. Först så var det min kompis Nelly som skulle uppträda för domarna. Och hon blev godkänd! För att hon gjorde väldigt fina piruetter. Nu var det en som hette Sonja tur att komma upp på isen. Och hon blev tyvärr inte godkänd, för att hon inte landade så bra. Sen var det Mikaelas tur, men hon blev tyvärr inte heller godkänd, för att hon ramlade i hennes piruett. Nu var det bara en person och det var Amanda. Amanda hade en väldigt fin start men sen i slutet så började hon svaja till lite och blev stående på isen. Så därför så blev inte heller Amanda godkänd. Nu hörde jag att de sa något i högtalarna:

- Tilda Dhalqvist varsågod upp på isen. Jag kände hur fjärilarna i magen blev vildare och vildare, jag var super nervös. Men nu skulle jag gå upp på isen. Jag tog av mig skydden som satt på skridskorna. Jag gick ut på isen och såg domarna, dem sa att jag fick börja med mitt uppträdande nu. Jag började ta sats för att göra en dubbel piruett. Det blev nog den bästa jag gjort någonsin, sen gjorde jag en sittande piruett. Nu skulle jag göra min sista grej inför domarna, det var en piruett i luften men jag hade aldrig gjort det innan så därför så var jag lite extra nervös för den här sista grejen. Men när jag skulle göra piruetten så såg jag en liten pojke med gammeldags kläder på sig och var helt likblek i ansiktet, och han vinkade till mig som om han kände igen mig. Sen märkte jag bara att jag föll ner på isen och allting blev helt svart…..

När jag vaknade igen så kände jag att jag hade fruktansvärt ont i huvudet, och så visste jag inte vart jag var men det såg ut som att jag var på ett sjukhus för allt var helt vitt i rummet och jag såg att jag hade ett dropp i armen. Och det var jätte många maskiner i rummet. Jag var rädd. När jag vände mig om i sängen såg jag mamma, pappa och Melker sitta bredvid min säng. Mamma frågade hur jag kände mig, och jag sa att jag hade väldigt ont i huvudet. Då sa mamma att jag hade ramlat på isen när jag uppträde för domarna och slog i huvudet. Och sen sa hon det värsta av allt. Hon sa att jag inte kom in på den fina konståkningsskolan i Kungsholmen, för att jag ramlade. Men domarna sa att jag skulle få en till chans att uppträda sen när jag blir bättre. Jag hörde att det knackade på dörren, doktorn kom in och sa

- Tilda du har fått en kraftig hjärnskakning, och vi vet inte riktigt hur länge den kommer hålla i sig men du får åka hem i övermorgon. sa doktorn. Jag var lite rädd, för att jag hade väldigt ont i huvudet och de sa att de inte visste hur länge jag skulle ha ont i huvudet.

16 december

Idag får jag åka hem igen, men doktorn sa att jag skulle vara väldigt försiktig. Så att jag var lite rädd att jag skulle slå i huvudet i något igen. När jag kom hem var klockan nästan 20.00, mamma och pappa sa att jag nog skulle vila huvudet lite. Jag vaknade av att Melker kom in i mitt rum, jag trodde att han skulle fråga hur jag mådde men det gjorde han inte. Han frågade istället om jag hade en laddare till hans dator, så han fick min laddare.

17 december

Nu skulle jag gå upp och äta frukost. Klockan var 08.15 och idag skulle jag vara hemma själv för att pappa och mamma skulle till jobbet, och Melker skulle till skolan. Men jag fick inte gå till skolan idag för att jag skulle vila huvudet. Nu skulle mamma, pappa och Melker gå. Nu var jag hemma själv. Jag kände att jag blev lite snurrig, jag la mig ner i min säng. Det kom upp konstiga tankar och drömmar i huvudet typ. Det kändes jättekonstigt. Jag hade aldrig känt så förut. Drömmen var att det skulle flytta in en ny granne till oss och att grannen var en doktor. Nu kom mamma och pappa hem. För att Melker skulle hem till sin polare Felix idag. Så han skulle komma lite senare idag. Jag berättade för mina föräldrar om mina drömmar de trodde inte ett skit på drömmen. Jag såg att det snöade ute så jag hade inget annat för mig så jag tänkte gå ut ett litet tag, men på vägen till hissen träffa jag någon jag inte kände igen sen tidigare.

-Hej är det du som är vår nya granne? sa jag

-Ja det är jag, jag flyttade in igår, vad heter du? sa grannen

-Jag heter Tilda sa jag, vad heter du? sa jag

-Jag heter Maja. sa grannen

Jag såg att hon hade en doktorsväska, jag frågade henne om hon var doktor. Hon sa att hon var en hjärnkirurg. Då berättade jag om mina konstiga drömmar och att jag kan bli lite yr då och då. Och så berättade jag om att jag hade slagit i huvudet i isen när jag ramlade. Då sa hon att hon visste precis vad det var jag pratade om. Hon sa att hennes syster hade fått det för ett litet tag sen också. Jag fick följa med henne upp till där hon bodde. Hon berättade om vad det var jag hade fått. Och hur man skulle hantera det. Jag blev lite orolig för att hon sa att man inte kan göra något åt det. Att man liksom fick försöka hantera det själv. Hon sa att man kan få det om man slår i huvudet väldigt hårt i någonting. Hon sa att man ibland kan få en konstig grej i hjärnan så att man kan se in i framtiden. Så att mina drömmar jag hade var alltså hur det skulle bli i framtiden.  Jag tyckte att det var ganska coolt men lite jobbigt. Jag sa tack till henne för att hon berättade för mig. Och så sa jag att jag bodde våningen över henne. Nu sprang jag upp till mig och berättade för mamma och pappa om det Maja hade berättat för mig. Och nu trodde de äntligen på mig. De blev lite oroliga men jag sa att jag kunde hantera det. Nu skulle jag gå och lägga mig.

18 december

Jag vaknade klockan 07.05 idag. Mamma och pappa ropade på mig från köket, jag kom ut. De sa att om jag kände mig bättre så fick jag en till chans ikväll att uppträda för domarna. Om jag ville komma in på den där fina konståkningsskolan. Jag sa att jag jätte gärna ville det! Så ikväll var det dags att uppträda för andra gången! Jag skulle inte gå till skolan idag heller för att jag skulle öva inför uttagningen ikväll. Nu var klockan 17.45, det var dags att gå till Zinkens IP.  Nu var jag där, jag träffade domarna och de sa att jag fick börja direkt! Så jag började med mitt uppträdande. Jag tog först sats sedan gjorde jag en piruett sen tog jag mera sats och gjorde en flygande piruett, och jag klarade det!! Sen gjorde jag en jag kommit på själv, först behövde jag ta ganska mycket sats sedan skulle jag sätta mig på huk och göra som en piruett. Sen så snurrade jag upp. Som en snurrande piruett av något slag. Nu var jag färdig. De sa att jag var GODKÄND!! Jag blev superglad, mamma och pappa blev också jätteglada. Så domarna sa att jag fick komma in på konståkningsskolan imorgon.

 

 

19 december

Idag så skulle jag börja på konståkningsskolan, jag var ganska nervös. Fast det skulle ändå bli väldigt roligt! Skolan började klockan 09.00 idag. Nu var klockan 08.10, och jag skulle gå upp och äta frukost. Skolan ligger på Kungsholmen. Så det var en liten bit till skolan eftersom att jag bor i Zinkensdamm på söder. Så jag behövde åka buss dit, mamma skulle följa med idag för att det var första dagen idag. Nu skulle vi åka dit, det tog en halvtimme. Det var lite köer så det tog lite extra tid därför. Men nu var vi äntligen framme, det var en stor skola och jag kände ingen där. Vi frågade en lärare var jag skulle vara. Hon sa att jag skulle gå en våning upp, och sen till en dörr där det stod ”Clara Bengtsson”. Så vi gick dit, det var rektorns kontor. Clara sa att jag skulle vara med i klass 6a, hon följde med oss till klassrummet. Vi gick in i klassrummet, läraren hette Jenny. Hon var väldigt smal och vältränad. Hon hade spikrakt rött långt hår som var uppsatt i en hög hästsvans. Hon hade en grov skånskt dialekt. Hon sa

-Hej! Är det du som är Tilda? Sa Jenny

-Ja det är det. Sa jag

Hon sa att jag skulle sätta mig bredvid Olle. Olle hade kort ljust hår (nästan vitt faktiskt) han var ganska kort och liten. Men han verkade ganska snäll ändå, för att han sa ”Hej!” till mig när jag kom och satte mig. Nu hade mamma gått till jobbet. Nu var första skoldagen klar och klockan var 15.10, pappa kom och hämtade mig. Han undrade om jag hade haft en bra dag, och jag sa ”ja det har jag”. Han undrade om jag hade fått någon ny kompis. Då sa jag att jag hade fått två nya kompisar och de hette Fanny och Tova!

23 december

Nu har det gått några dagar, och det har gått väldigt bra i skolan och det har varit kul. Och jag har fått massa med nya kompisar. Jag har drömt många drömmar och det har hänt på riktigt det jag har drömt. Och imorgon så är det lördag och det är julafton! Så nu ska jag gå och lägga mig och drömma om hur det ska bli imorgon på julafton!

SLUT.


 

 

 

 

 

 


Av M.L & M.S