Hejsan!

Det ser ut som att du använder en gammal webbläsare vilket gör att denna sida kan se lite konstig ut. Vi rekommenderar att antingen byta till en nyare version, eller byta till Chrome eller Firefox.

Om du har Internet Explorer 9 eller senare och du fortfarande får detta meddelande kan du följa denna guide:

http://windows.microsoft.com/sv-se/internet-explorer/use-compatibility-view#ie=ie-9

SONJA OCH TROLLET!

          

 

Det var en gång en flicka som heter Sonja Petterson. Sonja är 10 år gammal, lillebror Oskar 7 år, mamma Lina 40 år, pappa Anders 42 år gammal och hunden Ludde. Det här var en ganska fin familj, med ganska fina kläder och fina möbler och mycket pengar. De bodde i en fin liten villa i Köpenhamn i Danmark. Men en dag hade det inte råd att betala hyra till den här fina lilla villan. Men en dag så hittade de en trång men ändå lite mysig lägenhet i Liljeholmen i Stockholm. Det var tvungna att flytta dit så de inte blir hemlösa. Det packade alla saker de behövde, Mamma och pappa la ner de fina möblerna de hade köpt på en marknad i Köpenhamn. Oskar sa att han måste ta med sig sina bilar och hans lastbil med kolagodis på flaket. Sen hade Sonja några saker hon behövde ta med sig men det var två väldigt viktiga saker typ som en skål Sonja fick av sin gammelmormor när hon var tre år gammal och där fanns det väldigt fina smycken! Sen vill hon ta med sig sina väldigt fina längdskidor och andra små saker. De behövde också ta med sig lite kläder, och så packade de in allt i sina väskor och satte på kopplet på Ludde, och började gå mot färjan. Det gick till färjan och betalade en slant. Det gick in i hytten de skulle sova i under natten, Det var inte så lyxig hytt men det var bättre än ingen hytt alls… De var trötta den här kvällen, Ludde var också trött så de gick och la sig tidigt i hytten. Nu var det morgon och det var framme i Stockholm. De behövde gå upp tidigt för färjan skulle åka vidare mot Finland. Det tog bussen mot Liljeholmen. Där såg de lägenheten, de gick in i porten och gick upp två trappor de såg dörren, det stod familjen Petterson på brevlådan. De gick in i lägenheten och började packa upp alla saker. Klockan var sju på kvällen och Sonja gick till sitt och Oskars rum. De packade upp alla saker och när fr var färdiga med att packa upp det såg fint ut fast några småsaker hade det kvar att packa upp. Det var trötta så det la sig ner i sina sängar och sov.

Nu var det morgon och det var trötta, Men de gick till det lilla köket och åt frukost för sen skulle de till skolan. Sonja började i den nya skolan klockan åtta varje morgon medan Oskar började klockan nio. Sonja började åka skidor till skolan men hon ville utforska området omkring sig, så hon åkte en omväg över Lilljeholmsbron och igenom Tantolunden. Hon försökte komma upp för en liten kulle men det gick inte så bra så hon tog av sig skidorna och gick upp. Där såg hon en hårig klump som stack ut bakom kullen. Sonja undrade vad det var och blev lite smårädd och fundersam. Sen såg hon ett Troll och blev rädd och hoppade till!

-Jag är inte farlig, sade trollet!
- Okej, Jag heter Sonja.                                                                                                                                             -Hej, jag heter Ulf men kallas Uffe. -Okej sa Sonja, men de hade pratat ett litet tag nu och då sa Sonja att hon måste börja åka mot skolan. Hon satte på sig skidorna igen och började åka mot Högalidskolan. Nu så la hon undan skidorna och gick in i klassrummet. När Sonja skulle berätta om sig själv inför klassen så började hennes hand skaka, sen spretade hennes fingrar ut och riktade handflatan mot fötterna och hon började FLYGA från marken. Alla i klassen spärrade upp sina ögon och blev väldigt häpna! Sonja fattade inte vad som hände och försökte flyga ner till marken igen. Han föll rakt på golvet och sprang ut ur klassrummet och sprang raka vägen till trollet Uffe. När hon var framme hos trollet Uffe så sa han att Sonja har fått en magisk kraft.

 NÄSTA DAG, så skulle hon till skolan igen men hon ville berätta för sin mamma, pappa och Oskar att hon hade träffat ett troll och att hon hade fått en kraft! Hon försökte visa dem kraften, mamma, pappa och Oskar blev lika häpna som Sonjas klass, men dem tyckte det var häftigt och ville se igen! Nästa dag så åkte hon till skolan men idag hade hon bråttom så hon hann inte hälsa på trollet. När hon kom in i klassrummet så fick hon äntligen berättade om sin kraft själv. Alla tyckte hon lät häftig och Sonja berätta om hennes kraft. Sen så gick hon till trollet Uffe efter skolan, och så hade de trevligt och pratade och fikade. Den här dagen var inte som en annan dag det var dagen innan Julafton. Hon gick ur sin säng och gick in i köket där satt mamma och pappa. De såg inte så jätte- glada ut för att de hade inte tillräckligt med pengar till julklappar. Sonja sa till mamman och pappan att hon skulle fixa detta. Sonja skyndade sig till trollet och sa till honom att hennes föräldrar inte hade råd att köpa julklappar till dem. Trollet Uffe sa att han kommer och hälsar på dem på julafton! Sonja blev lite gladare.

Idag var det julafton. Julgranen var tänd och det snöade ute, mamma och pappa var fortfarande lite ledsna för att barnen inte skulle få presenter i år, Sonja bara väntande på att trollet skulle komma. Plötsligt plingade det på dörren. Mamman gick och öppnade dörren och där stod trollet med en säck presenter till familjen Pettersson, och så var alla glada och fick en bra julafton med trollet Uffe. Och så levde de lyckliga i alla sina dagar! SLUT!!


 

 

 

 

 


Av Av: Elvira och Esther.