Hejsan!

Det ser ut som att du använder en gammal webbläsare vilket gör att denna sida kan se lite konstig ut. Vi rekommenderar att antingen byta till en nyare version, eller byta till Chrome eller Firefox.

Om du har Internet Explorer 9 eller senare och du fortfarande får detta meddelande kan du följa denna guide:

http://windows.microsoft.com/sv-se/internet-explorer/use-compatibility-view#ie=ie-9

Saga

5ahogalidsskolan

Det var en gång en kille som hette William. Han bodde på Södermalm i Stockholm. Han var 11 år gammal och hade kort blont hår. Han hade alltid bott på Södermalm med sina föräldrar, han var ensambarn. Williams familj hade alltid haft ganska mycket pengar.

 

En dag var William på väg till affären för att handla cola till en fotbollsmatch som skulle gå på TV senare den kvällen. På vägen tillbaka från affären mötte han en gammal dam som hade tappat alla sina äpplen på marken. William erbjöd sig att hjälpa damen att plocka upp äpplena. När de hade plockat upp alla äpplena sa damen att hon kunde bjuda William på fika. Det ville William. Damen bodde alldeles i närheten.

 

När de hade kommit upp i lägenheten bjöd damen William på saft och bullar. När de hade ätit klart tackade William för maten. Då sa damen att hon ville visa William något i hennes vardagsrum. När de kom dit stod det en bokhylla vid väggen, damen tryckte på en bok och en lucka öppnades. Det var ett rum bakom luckan, Dom gick in i rummet. Då sa damen att det var ett tomt rum. William var så fokuserad på att titta sig omkring och märkte inte att damen gick mot dörren, plötsligt stängdes dörren och han var instängd.