Hejsan!

Det ser ut som att du använder en gammal webbläsare vilket gör att denna sida kan se lite konstig ut. Vi rekommenderar att antingen byta till en nyare version, eller byta till Chrome eller Firefox.

Om du har Internet Explorer 9 eller senare och du fortfarande får detta meddelande kan du följa denna guide:

http://windows.microsoft.com/sv-se/internet-explorer/use-compatibility-view#ie=ie-9

Nelly 96 år

Nelly 96 år

Hon växte upp utan syskon på Östermalm. Nelly gick i Hedvig Eleonora i 8 år, från åk 5 med bara flickor. Man hade morgonsamlingar med psalmsång. Hon trivdes bra i skolan. Det var disciplin. På idrotten var de uppdelade pojkar och flickor för sig. Det var bara flickor som fick ha hemkunskap. Nelly minns att hon tävlade med åtta andra flickor om att ligga först i matteboken. Nelly vann! Det var roligt i skolan.

Nelly tyckte om sin barndom. Hon lärde sig att simma och dyka vid Stureplansbadet. Det var kul. Hon åkte längdskidor på Gärdet. Hon gillade att åka bandyrör bl.a. på Djurgårdsbrunnsviken. Hennes bästa vän hette Maj. De brukade vara ute tillsammans, mest på Skansen. Man åkte spårvagnen dit.

Nelly har varit gift men hon har inga barn. Hennes man dog i en drunkningsolycka. Nelly fick ta hand om sina äldre släktingar. Några fick problem p.g.a spriten.

När Nelly var liten så ville hon arbeta i en parfymaffär, Fru Lundvalls parfymeri, men även i klädaffärer. Nelly gillar parfym.

Ett minne är när Nellys moster halkade ner i vattnet när hon skulle ta kort på morbror Nils vid Blidösund. Nellys morbror hade en snabb motorbåt, alla fick åka i den.

Alla vi tittar på i Nellys album är döda. Hon har några kusiner kvar i livet som hon aldrig träffar. De bor i Norrland.

Ett läskigt minne är när Nelly åkte skridskor och isen brast. Det var djupt men Nellys familj fick snabbt upp henne. Det var på Nybrokajen.

Nelly har kvar en klocka från sin barndom. Den fick hon av tant Lotta. Den är från 1842.

I Nellys rum finns det många tavlor, en del köpta och en del målade av hennes morbror. Hon gillar att bo på äldreboendet för att man får maten serverad och så finns det uppträdande att titta på.

Nellys pappa bodde ett tag på Beckomberga. Det var fel i hans huvud. Nelly hälsade på honom med sin mamma när hon var 7 år. Det var svårt att åka dit och se honom brytas ner. Men han var glad när jag kom och höll min hand.

 


Av Alicia, Elmer