Hejsan!

Det ser ut som att du använder en gammal webbläsare vilket gör att denna sida kan se lite konstig ut. Vi rekommenderar att antingen byta till en nyare version, eller byta till Chrome eller Firefox.

Om du har Internet Explorer 9 eller senare och du fortfarande får detta meddelande kan du följa denna guide:

http://windows.microsoft.com/sv-se/internet-explorer/use-compatibility-view#ie=ie-9

Viveca 99 år

Viveca

 

Favoritmat är kalvtimbal.

 

Viveca hade många bra lärare under sin skoltid. På min tid fick man bara läsa om kristendomen i grundskolan, inga andra religioner. Hon älskade gymnastik. Alla redskap som man kunde utmana sig själv på, att gå balansgång högt upp mm. Viveca slog sig aldrig.

 

Hon hade en bästa vän som hette Leonore.

 

Viveca hade det mycket bra hemma. Vi var 5 barn, två pojkar och tre flickor. Jag hade en tvillingbror, han kom 10 minuter efter mig. Jag och min tvillingbror var yngst. Han bodde också här på Bergsund men dog i somras. Pappan spelade tvärflöjt och mamman spelade piano. Viveca har också spelat piano.

 

Viveca har jobbat inom hotell- och restaurangbranchen.

 

Viveca upplevde inte att det förekom någon mobbing under hennes skoltid.

 

Viveca är 99 år. Hon fyller den 24/11 och då blir hon 100 år.

 

Viveca var i Israel i fem månader, på 30-talet. Där träffade hon på en kamel som stod och tuggade. 1977, 60 år gammal, åkte hon till Israel. Hon badade i Döda havet som är så salt att man blir vit av vattnet. Hon har varit volontär på en kibbutz i fyra månader.

 

Viveca har fyra barn. Hon minns inte hur det är att vara 9 år.

 

Något bus?

Ja, en gång ställde jag och en vän om klockorna så att lärarna kom försent. Då fick vi skäll. Jag har pallat äpplen. Min väns mamma tyckte att jag kunde fortsätta med det eftersom de var så goda.

 

 

Viveca har hållit på med sport, tennis och simning. Hon red i tävlingar och vann en hel del. Hon älskade att rida. En gång när hon sprang 100 meter så snubblade hon på målsnöret.

Vi bodde i Stockholm men flyttade till Växjö 1924.

 

Viveca har haft hund, två airedale terrier.

Av Siri, Colette