Hejsan!

Det ser ut som att du använder en gammal webbläsare vilket gör att denna sida kan se lite konstig ut. Vi rekommenderar att antingen byta till en nyare version, eller byta till Chrome eller Firefox.

Om du har Internet Explorer 9 eller senare och du fortfarande får detta meddelande kan du följa denna guide:

http://windows.microsoft.com/sv-se/internet-explorer/use-compatibility-view#ie=ie-9

Lennart 81 år

Lennart fick mat i skolan men den behövde beställas i förväg. Han trivdes bra i skolan men gillade inte alla ämnen lika mycket. Lennart gick i Midsommarkransens folkskola i 8 år. Han hade en kusin som gick på Högalidsskolan.

Hans favoritämne var svenska. Han gillade att läsa och skriva.

Han gillade att spela fotboll.

Han växte upp i en lägenhet på två rum och kök i Enskede. Han har en storasyster. Hans bästa vän var en tjej som hette Maud. Det var ca 1 km att gå till skolan. Hans tandläkare fanns i Skarpnäck, det var ca 3 km att gå dit.

På sin fritid gillar han att teckna. När han var liten så ville han bli tecknare men så blev det inte. Han började jobba på NK istället. Han har aldrig haft något husdjur. Han spelar lite munspel.

Lennarts favoritdjur är hund. Hans moster hade en jättegullig vit hund som hette Pierre. Hans favoritmat är nog fläskkotlett. Favoritfärgen är röd. Hans favoritleksak när han var liten var ett litet lokomotiv (ett lok). Det kunde åka när man ställde det på en räls och så lät det.

Det läskigaste han varit med om var när han var på väg till landet, när han var liten, och chauffören åkte vilse. Han åkte utomlands för första gången för fem år sedan, då var han 76 år. De åkte till England.

 

Av Benjamin, Ruth