Hejsan!

Det ser ut som att du använder en gammal webbläsare vilket gör att denna sida kan se lite konstig ut. Vi rekommenderar att antingen byta till en nyare version, eller byta till Chrome eller Firefox.

Om du har Internet Explorer 9 eller senare och du fortfarande får detta meddelande kan du följa denna guide:

http://windows.microsoft.com/sv-se/internet-explorer/use-compatibility-view#ie=ie-9

Inger 74 år

Inger är född i Helsingfors under andra världskriget. Hennes mamma brukade berätta att hon låg och tittade ut genom fönstret på BB medan bomberna föll. Ingers pappa var soldat. Inger växte upp i en lägenhet. Hon hade en bror. Den var ganska trång men det var inte lätt att hitta lägenheter efter kriget eftersom många hus var sönderbombade.

Hon gick i folkskola i Helsingfors. Efter folkskolan gick hon i flickskola. Inger var en av de sämsta i klassen på att läsa högt, hon var väldigt blyg under sin skoltid. När hon var liten så lekte hon tjuv och polis, spelade bollspel på en pojkskolgård och sprang runt. Efter skolan så letade hon och hennes kompisar marmor i sönderbombade hus fast de inte fick. De ville ha fina stenar när de hoppade hage. Maten hon fick hemma var bra men i skolan blev det bara flytande kost.

Hon har varit scout, gillar segelbåtar, har spelat blockflöjt, piano och munspel. Hon gillar kåldolmar. Under en speciell tid av sitt liv så liftade hon mycket.

Hon kom till Sverige för att få ett jobb. Hon blev syslöjdslärare i Lappland. Hon har också arbetat som arbetsterapeut.  Inger gifte sig i en finsk kyrka här i Stockholm. Hennes man var konstnär. Inger gillar att fotografera. Hon har två söner och två barnbarn som också är pojkar. Inger har haft en stroke och kan därför inte använda sin ena hand som hon skulle vilja. Hon har också glömt bort hur man går efter sin stroke. Om hon kunde så skulle hon vilja fortsätta med Tiffanyglas. Hon kan mycket om hantverk, visar oss ett par vävda band till folkdräkter. En gång i månaden så får hon en boklåda. Hon läser mycket, gillar fantasy och har lärt sig att börja i slutet av boken och läsa början sist.

Inger tog hand om två barn som inte fick vara på kollo på somrarna eftersom de hade mörk hudfärg.

Av Erik, Ruby, Vera, Blenda, Aurora