Hejsan!

Det ser ut som att du använder en gammal webbläsare vilket gör att denna sida kan se lite konstig ut. Vi rekommenderar att antingen byta till en nyare version, eller byta till Chrome eller Firefox.

Om du har Internet Explorer 9 eller senare och du fortfarande får detta meddelande kan du följa denna guide:

http://windows.microsoft.com/sv-se/internet-explorer/use-compatibility-view#ie=ie-9

Astrid 99 år

Astrid är 99 år. Hon är blind.

Tycker inte om att fiska.

Det var enklare förr i tiden. Det var enklare att umgås.

Hon gillar naturböcker och spännande böcker.

Hon vill åka till Italien.

Hon har två stycken dotter-dotter.

Mamma hette Sofia Viktoria. Pappa hette Johan Peter.

 

Astrids skolgång

Hon hade 30st klasskompisar, hon gick i skolan i skolan i 8 år. Hon gick i flickskola i 4 år. Hon hade ganska många kompisar. Hennes favorit ämne det var historia och geografi. Hon gillade att gå på stan och utforska Stockholm och läsa. Allergisk mot ingenting. Ingen mat på skolan.

Gillar att shoppa ja.

Hon blev efterlyst för att hon var ute för länge. Hon fick skäll för att en liten flicka följde med på stan och försvann. Hon hade en snäll fröken.

Gifte sig den 16/10 1943 med Nils George. Han var jättetrött för han hade varit i militärtjänst. Han dog 78 år gammal men de han fira guldbröllop. Hennes pappa undrade varför de skulle flytta ut i skogen när de fick en lägenhet i Hammarbyhöjden. Hon har också bott i Högdalen.

Hon kom till äldreboendet för att hon bröt massa kroppsdelar. Bott här i ett år. Bodde på Heleneborgsgatan 2A

Hon tyckte det var litet när hon kom hit. Hon behövde göra av sig med alla saker. Hon hade många mattor. När hon blev ensam fick hon några nallebjörnar.

Hon dricker mest te.

 

Enklare förr i tiden.

Det var inte så bråttom. Hon sov i en säng. Hon tycker fåglar är vackra att se på men inte när det flaxar. Hon kan bara rita en katt bakifrån men hennes son tycker om att rita, tycker om att han arbetar. Hon tycker om Bellmans sånger. Hon gillade inte att spela instrument. Hon gillade inte spela kort och hon hade inte kortminne.

Hon lyssnar hela dagarna på ljudböcker och radio. Astrid gillar klassisk musik, Beethoven t.ex.

Hon hade en tråkig fröken i matte.

Hon hörde dåligt med ena örat. Hon tyckte inte om att prata om att hon hörde dåligt. Hon var 72 år när hon började tappa hörseln. Hon hade en kamrat som råkade ut för samma sak.

 

 

 

 

Av Aurora, Harry, Blenda