Hejsan!

Det ser ut som att du använder en gammal webbläsare vilket gör att denna sida kan se lite konstig ut. Vi rekommenderar att antingen byta till en nyare version, eller byta till Chrome eller Firefox.

Om du har Internet Explorer 9 eller senare och du fortfarande får detta meddelande kan du följa denna guide:

http://windows.microsoft.com/sv-se/internet-explorer/use-compatibility-view#ie=ie-9

Min Drömstad


Min drömstad ska vara en småstad vid kanten av ett berg. Eftersom att staden är så liten så känner dem flesta varandra. I min stad ska det inte vara en så jättestor befolkning. Där ska man få vara vem man vill utan att någon säger något om det. Alla i staden ska vara vänliga och så fort man möter någon så hälsar man.  Det blir aldrig någon stel tystnad när man är med någon annan här. Alla i staden är som en enda jättestor familj.


I mitten av staden ska det finnas en stor park, där det ska finnas kiosker, en lekplats, en pool där man kan svalka sig på sommaren, en utomhusteater för dem små barnen och en stor gräsplan där man kan spela fotboll eller ha en picknick. Bredvid parken ska stadens skola och museum ligga. Det ska dessutom finnas ett köpcentrum, en bio och en teater där i närheten. Det ska finnas ett antal små kaféer med supergoda bakelser i den lilla staden. Det ska såklart också finnas en vårdcentral, tandläkare, polis- och brandstation för allas säkerhet och ifall att någon skulle bli sjuk. Det ska finnas en liten tågstation och ett jättemysigt hotell för dem få turister som kommer till staden.


Det ska finnas liftar upp till toppen av berget så man kan åka skidor på vintern och cykla på sommaren. Mitt uppe vid toppen ska det ligga en toppstugan som är en restaurang och ett kafé där man kan stanna och fika eller äta mat.


I skogen vid kanten av staden ska det ligga en sjö, där åker alla skridskor på vintern och bada på sommaren. Varje nyår ska alla i staden samlas och kolla på dem vackra fyrverkerierna, samtidigt som det är eldshowen och skridsko föreställningar på isen, för att fira det nya året. Det ska dessutom finnas massor av fika och varm dricka som alla har haft med sig för att bjuda på. Där blir det en fantastisk stämning och alla är superglada.


Det här var min drömstad!


Av Text och bild: elev, årskurs 7.