Hejsan!

Det ser ut som att du använder en gammal webbläsare vilket gör att denna sida kan se lite konstig ut. Vi rekommenderar att antingen byta till en nyare version, eller byta till Chrome eller Firefox.

Om du har Internet Explorer 9 eller senare och du fortfarande får detta meddelande kan du följa denna guide:

http://windows.microsoft.com/sv-se/internet-explorer/use-compatibility-view#ie=ie-9

Min drömstad


Min drömstad ligger vid norra öland och är en liten stad. Staden är omringad utav små röda hus med vita knutar och de stora trädgårdarna är fulla av blommor i alla möjliga färger. Gräsmattorna är helt gyllene gröna med klöverblad och det finns också några solgula maskrosor. När man går igenom staden så känner man doften av nyutslagna rosor och man hör tydligt hur vattnet i ån susar förbi igenom stadens alla gator. På sommaren är allt bara fantastiskt, allt är grönt och solen strålar på människorna i den vackra staden.


I nästan varje trädgård finns ett trädgårdsland, där odlas allt ifrån solmogna jordgubbar till små jordiga färskpotatisar. Alla i staden har sin favoritgrönsak, men det alla i staden delar är att alla gillar äpplen. I trädgårdarna finns minst ett äppelträd med både röda och helt gröna äpplen. En gång varje år under hösten samlas alla i staden och brygger sin egna äppelmust. Alla olika äppelsmaker blandas och det blir bara helt fantastisk. Stora som små går runt i staden och hjälps åt att plocka ner alla äpplen.


När man väl har gått igenom hela staden möts man av havets mäktiga vågor. Man känner också den nästa silkeslena ljumma sanden silas igenom tårna. På de varma sommardagarna är den långsträckta stranden proppfull utav folk och på sanden ligger handdukar i alla möjliga färger. På kvällarna brukar det sitta en hel del människor på raukarna precis vid stranden längst den långa kusten och titta ut över horisonten då solen går ner. Himmelen lyser upp i alla möjliga färger och bildar ett färgglatt täcke för alla stjärnor.


Men på vintern  förvandlas staden till något helt annat. Vinden tar tag i havets vågor och gör de dubbelt så stora. Kalla vindar sveps in i staden och allt är bara vitt. Den alldeles lena pudersnön lägger sig som ett tunt lager över marken, vattnet i ån fryser till is och är helt blank på ytan. Men det är härligt att gå igenom staden med stora tjocka tröjor på sig, värmen inifrån husens alla tända brasor sprider sig in i kroppen och man blir alldeles varm inombords.

Staden är fantastisk både kall som varm och det är en drömstad som jag gärna vill bo i.

Av Text och bild: elev, årskurs 7.