Hejsan!

Det ser ut som att du använder en gammal webbläsare vilket gör att denna sida kan se lite konstig ut. Vi rekommenderar att antingen byta till en nyare version, eller byta till Chrome eller Firefox.

Om du har Internet Explorer 9 eller senare och du fortfarande får detta meddelande kan du följa denna guide:

http://windows.microsoft.com/sv-se/internet-explorer/use-compatibility-view#ie=ie-9

Min drömstad


Min drömstad är underjordisk och ingången finns vid ett berg i Alperna. Den är ganska dunkel, vilket ger en lite drömlik känsla. Temperaturen är runt 20°, så det är en behaglig temperatur. Staden är medelstor, och det bor folk från hela världen i den. Därför finns det många olika kulturer, men alla är accepterade och representerade i staden. Alla har till exempel rätt att utöva sin religion och ingen får tvinga någon annan att byta åsikt. I östra delen av staden finns de flesta bostadsområdena och i den västra finns arbetsplatserna. Det finns dock några caféer och restauranger i delen där folk bor. Det finns inga bilar, utan alla måste gå. Det finns däremot elektricitet, så det mesta som fungerar med el i vanliga fall funkar här också. Maten importeras från ytan, framförallt av bönder i närheten av ingången. Men det finns mat från alla ställen i världen, som till exempel asiatisk eller afrikansk. 

Staden styrs med demokrati, samma system som i Sverige. Huvudspråket är engelska, men alla har rätt att lära sig hemspråk. Staden är fredligt inställd och satsar mer på handel, eftersom den har flera gruvor som drivs av maskiner. Befolkningen har många olika jobb, och det finns möjlighet för alla att bli vad de vill. Det finns också medborgarlön, så de behöver inte jobba utan kan ta det lugnt, vilket ger en trygghet och gör att de mår bättre. Det är väldigt lugn stämning och ingen stress. Eftersom det inte finns bilar är det inga bilköer, utan alla går dit de ska vilket också gör att befolkningen får en bättre hälsa. Det gör också att staden blir lugnare och inte lika stressig.

 Det är helt enkelt en lugn stad, med plats för alla- och där alla är välkomna.Av Text och bild: elev, årskurs 7.