Hejsan!

Det ser ut som att du använder en gammal webbläsare vilket gör att denna sida kan se lite konstig ut. Vi rekommenderar att antingen byta till en nyare version, eller byta till Chrome eller Firefox.

Om du har Internet Explorer 9 eller senare och du fortfarande får detta meddelande kan du följa denna guide:

http://windows.microsoft.com/sv-se/internet-explorer/use-compatibility-view#ie=ie-9

Min drömstad


Charlie föddes år 4048 i staden. Staden ligger på jorden men det finns städer på Mars och i omloppsbana också. I en sån här högciviliserad area finns det också mycket bra medicin. år 4054 började Charlie gå i skolan, som då inte var i en annan byggnad- utan var hemma hos honom. Charlie var glad att hans mamma bestämde sig för hemmaskola, då slipp han gå till skolan. Skolan har specialinspelade videos av lärare från hela världen, som spelas hemma på husets projektor beroende på vad Charlie tyckte var svårt  och lätt.


Hans mamma Rebecka jobbar på ett kontor med robotprogrammering, varje morgon åker Rebecka med en taxi-helikopter som patrullerar runt i området, ifall någon vill åka någonstans. Rebecka har ett av de vanligaste jobben, som är att programmera, det är för att många jobb inom jordbruk restaurang och fabriksjobb är robotiserade- men alla jobb är inte det, t.ex robotprogrammering. Rebecka ska på ett möte om den nya robotdesignen som forskare har hittat på. Rebecka är glad för att hennes kontor är utrustat med en hologramprojektor som fungerar lite som Skype, fast i 3D framför henne, tack vare detta så slipper hon åka till Japan för att prata med chefen. När dagen är klar så är Rebecka väldigt trött så hon bestämmer sig för att gå ut med en kollega och gå på puben och ta en öl. Det är ju ändå inga problem, för hon kommer ta en taxi hem ändå. Nu på 4000-talet är det nästan inga människo-kontrollerade-fordon som används. När Rebecka kommer hem pratar hon med Charlie, Charlie är glad för att skolan går bra och det är roligt att lära sig på det här viset med inspelade videos på lärarna. Charlie och Rebecka spelar lite tv-spel och beställer pizza, för det är ändå fredag. Efter den roliga kvällen går de och lägger sig. Pappan till Charlie, som då heter Fred, är inte hemma för han skulle med jobbet och göra ett experiment. Han är en forskare på stadens fusionsreaktor, så han kommer tillbaka på lördag.


Nästa dag börjar det regna så då bestämmer Charlie och Rebecka sig för att kolla på lite film via projektorn och spela lite mer på det där roliga tv-spelet som dom körde igår. Det dom tycker är så roligt med spelet är att det spelas med ett par glasögon som gör att dom känner sig som om dom är i spelet (vr). De spelar några timmar och sen slutar det att regna, då vill Charlie gå ut och träffa några kompisar och spela med sin nya radiostyrda robot. Charlie är exalterad inför att testa den nya roboten, han hittar ett annat barn som har en liknande robot över appen och dom kör en match mellan robotarna, Charlie vinner och han blir glad.


Efter några timmar ringer hans mamma och dom går och äter inne i stan på någon resturang. Många jobb är robotiserade så det kostar bara tjugo kronor mer att beställa eller att äta ute jämfört med att äta hemma. Medans de äter är Fred på väg hem från jobbet, så han sätter sig i hyperloopen som är ett vakuumrör med en kapsel i sig som åker i 500 km/h. Sen tar han en taxi från stationen hem. Charlie är glad att se sin pappa. Så här har en normal familj det i min drömstad.Av Text och bild: elev, årskurs 7.